rozpočtovanie

Ako vyberať peniaze od LLC

Ako vyberať peniaze od LLC

Video: Výběr hotovosti z bankomatu 2024, Júl

Video: Výběr hotovosti z bankomatu 2024, Júl
Anonim

Ak ste vlastníkom spoločnosti a jej riaditeľom, máte neobmedzený prístup k jej finančným zdrojom a máte právo vyberať peniaze od LLC podľa vášho želania. Nemenej dôležitá otázka: ako sa táto operácia môže odraziť v účtovných zápisoch, aby nespôsobila námietky zo strany daňových orgánov, ktoré môžu byť spojené s pokutami.

Image

Návod na použitie

1

Iba nemáte právo vyberať peniaze z účtov LLC. Akákoľvek finančná transakcia by mala byť opodstatnená. Výber peňazí z firemného účtu môžete odôvodniť získaním pôžičky, vydaním správy a vyplatením dividend zakladateľom. V prvých dvoch prípadoch bude ľahšie získať peniaze, ale také ospravedlnenie ako pôžička spočiatku zahŕňa vrátenie vydanej sumy po určitom čase. Ak budete tieto peniaze používať, budete musieť zaplatiť daň z príjmu fyzických osôb.

2

Zvážte možnosť požičania. Môže ho získať ktorýkoľvek zakladateľ, dokonca aj ten, ktorý nie je zamestnancom podniku. Neexistujú žiadne obmedzenia týkajúce sa množstva vydanej sumy ani podmienok, za ktorých sa poskytuje. Podpísať zmluvu o pôžičke a previesť peniaze na účet alebo ich vydať v hotovosti prostredníctvom pokladníka. Ak nie ste iba zakladateľom, ale aj riaditeľom podniku, zákon nezakazuje podpis dohody medzi dvoma stranami - ako riaditeľ-veriteľ aj ako zakladateľ-dlžník. Príjem prostriedkov v minimálnej alebo nulovej miere sa považuje za príjem, takže spoločnosť bude musieť odpočítať daň z príjmu fyzických osôb. Nebude musieť platiť, iba ak bol úver vynaložený na nákup nového bývania.

3

Ak nebudete splácať úver, po uplynutí premlčacej doby (3 roky) musí účtovné oddelenie vypočítať daň z príjmu fyzických osôb z vecnej dávky, ktorá sa rovná 35%. Táto pôžička sa bude považovať za váš príjem a ako jednotlivec budete musieť zaplatiť ďalších 13%, ktoré účtovné oddelenie vašej spoločnosti bude musieť zadržať z akéhokoľvek iného príjmu.

4

Peniaze od spoločnosti LLC môžete vyberať vyplnením sumy vybranej z účtu ako prostriedky vydané „v správe“. V medziach stanovených v účtovných zásadách spoločnosti ich môže prijať iba zamestnanec podniku. V dokumentoch, ktorými sa riadi táto politika, by sa mal stanoviť aj konečný termín vrátenia alebo správy o týchto fondoch. Keď sa finančné prostriedky prijaté „podľa správy“ nevrátili, peniaze sa považujú za príjem osoby, ktorá ich prijala, a musí zaplatiť 13% z dane z príjmu fyzických osôb z tejto sumy a spoločnosť musí zaplatiť poistné za ne. V tomto prípade nie je potrebná daň vo výške 35%, pretože pri prijímaní sumy „podľa správy“ neexistuje žiadna podstatná výhoda.

5

Peniaze môžete získať aj ako dividendy - zisk spoločnosti rozdelený medzi zakladateľov. Môžete ich získať iba v prípade, že spoločnosť je vyrovnaná. Nemožno ich vyplatiť, ak čisté aktíva podniku sú nižšie ako súčet schváleného a rezervného kapitálu. Ak vaša spoločnosť pracuje so ziskom, zorganizujte valné zhromaždenie zakladateľov a zaznamenajte rozhodnutie o výplate dividend. Frekvencia, s akou sa môžu vyplácať, by sa mala uviesť v zakladacej listine podniku. Z výšky dividend je sadzba dane z príjmu fyzických osôb iba 9%.

Odporúčaná