ostatné

Ako získať pôžičku na rozvoj malého podnikania

Ako získať pôžičku na rozvoj malého podnikania

Video: ESHOP: 4 dôvody prečo začať podnikať s eshopom 2024, Júl

Video: ESHOP: 4 dôvody prečo začať podnikať s eshopom 2024, Júl
Anonim

Ak je v praxi takmer nemožné získať úver na začatie podnikania, potom je oveľa ľahšie získať ho na rozvoj: banky dôverujú projektom, ktoré existujú na trhu najmenej šesť mesiacov. Ak chcete získať pôžičku, musíte analyzovať ponuky bánk, vybrať optimálnu a zhromaždiť balík dokumentov, ktoré táto banka vyžaduje.

Image

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, prečo potrebujete pôžičku. Rozvoj podnikania zvyčajne zahŕňa jeden z nasledujúcich cieľov: rozšírenie výroby, modernizácia, nákup tovaru alebo vybavenia, doplnenie pracovného kapitálu. Ak potrebujete až milión rubľov, môžete získať takúto pôžičku bez záruky. Pôžičky pre veľké množstvo bánk zvyčajne poskytujú na zabezpečenie nehnuteľností, vybavenia alebo tovaru. Premýšľajte o tom, čo môžete položiť, ak je to potrebné.

2

Aby vám banka poskytla pôžičku, musí sa ubezpečiť, že ste solventní a že bude iba rásť. Z tohto dôvodu pripravte a predložte banke tieto dokumenty:

1. Notársky overené právne dokumenty vašej spoločnosti (alebo dokumenty jednotlivého podnikateľa);

2. účtovné výkazy;

3. žiadosť o úver (vo forme banky);

4. dokumenty o finančnej situácii podniku (výpisy z účtu, zmluvy, faktúry atď.);

5. dokumenty o samotnom podnikaní (zmluvy, špecifikácie, obchodný plán).

3

Venujte čo najväčšiu pozornosť dokumentom, ktoré zhromažďujete, najmä obchodnému plánu. V mnohých prípadoch banky odmietajú úver práve preto, že spoločnosti nie sú schopné správne analyzovať svoju súčasnú situáciu a dať jasnú odpoveď na ďalší vývoj. Váš podnikateľský plán by mal odzrkadľovať nielen cestu k úspešnému rozvoju podnikania, ale aj možné riziká a stratégie pre prekonanie krízových situácií. Pripravte sa na rokovania so zamestnancami banky.

4

Po určitú dobu banka posúdi predložené dokumenty. V niektorých prípadoch môže okrem vyššie uvedeného požiadať o niečo iné. Preto odošlite niekoľko balíkov dokumentov rôznym bankám - jedna z nich môže vašu žiadosť posúdiť rýchlejšie a rýchlejšie, aby poskytla pôžičku. Po rozhodnutí o poskytnutí úveru uzavrite s bankou zmluvu o pôžičke.

Odporúčaná