ostatné

Ako si prenajať les

Ako si prenajať les

Video: Najlepšie BRUTALISTICKÉ DOMY slávnych architektov Že si môžete skutočne prenajať! 2024, Júl

Video: Najlepšie BRUTALISTICKÉ DOMY slávnych architektov Že si môžete skutočne prenajať! 2024, Júl
Anonim

Občania a právnické osoby majú zo zákona nárok na prenájom lesných pozemkov. Ak to chcete urobiť, musíte sa zúčastniť aukcie na predaj práva uzavrieť nájomnú zmluvu na lesný pozemok a následne uzavrieť nájomnú zmluvu na takýto pozemok s oprávneným orgánom. V niektorých prípadoch je možné les prenajať bez aukcie.

Image

Návod na použitie

1

Uistite sa, že musíte podať ponuku na lesný pozemok. Podľa časti 3 článku 74 lesného zákona sa v niektorých prípadoch môže uskutočniť bez dražby. Sú to tieto prípady:

1. Na lov.

2. Na geologické prieskumy.

3. Na rozvoj ložísk nerastov.

4. Na prevádzku vodných útvarov.

5. Na výstavbu lineárnych zariadení.

6. Na vykonávanie prioritných investičných projektov.

7. Na ťažbu dreva na účely uvedené v odsekoch 2-5 vyššie.

V takom prípade sa obráťte na autorizovaný štátny a obecný úrad s cieľom uzavrieť nájom.

2

Vo všetkých ostatných prípadoch sa musíte zúčastniť aukcie za účelom predaja práva na uzavretie zmluvy o prenájme lesného pozemku. Za týmto účelom musíte podať žiadosť o účasť na dražbe poverenému štátu alebo obecnému orgánu, v ktorej uvediete informácie o sebe (alebo právnickej osobe). Okrem toho budete musieť vykonať vklad a poskytnúť o ňom potvrdenie. Ak žiadosť podáva právnická osoba, je povinná k nej priložiť výpis z Jednotného štátneho registra právnických osôb - zapísaná v obchodnom registri.

3

Štát alebo obecný úrad zodpovedný za dražby pripravuje potrebnú dokumentáciu a oznamuje aukcii verejnosť (zvyčajne prostredníctvom médií a oficiálnych webových stránok orgánu). V určitom období stanovenom týmito orgánmi sú oprávnené predkladať žiadosti aj iné osoby. Po dokončení ich prijatia sa uskutoční dražba. Pokiaľ okrem žiadosti nemáte žiadne žiadosti, potom je úrad povinný s vami uzavrieť nájomnú zmluvu na lesný pozemok.

4

S víťazom aukcie sa uzavrie zmluva o prenájme lesa do 10 pracovných dní odo dňa podpísania aukčného protokolu. Pripravuje ho oprávnený orgán vo forme schválenej vládou Ruskej federácie. Ten istý orgán vypočíta nájomné za pozemok a premietne ho do zmluvy. Jeho minimálna veľkosť je definovaná ako súčin sadzby platby za jednotkovú plochu lokality a jej plochu. Sadzby sú stanovené vládou.

Odporúčaná