nepopulárne

Ako uzavrieť IP daňovými dlhmi

Ako uzavrieť IP daňovými dlhmi
Anonim

Činnosti jednotlivých podnikateľov sú upravené v článku 23 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie. Ak činnosť zaniká z vlastného podnetu alebo násilne, uplatňuje sa federálny zákon 129-F3. Na uzavretie IE s dlhmi z daní alebo iných poplatkov je potrebné mať dobrý dôvod, že dlhy vznikli v dôsledku bankrotu alebo v dôsledku smrti podnikateľa, ale v takom prípade sa musia splatiť.

Image

Budete potrebovať

  • - žiadosť na daňový úrad;

  • - súdny príkaz, ktorým sa vyhlasuje konkurz;

  • - úmrtný list (od príbuzných);

  • - daňové priznanie.

Návod na použitie

1

Každý podnikateľ zaregistruje začiatok svojej činnosti na Federálnom daňovom inšpektoráte. Je zadaná v USRIP. Na základe činnosti sa platia dane a iné príspevky poskytované podľa ruského práva.

2

Ak ste sa sami rozhodli ukončiť svoju činnosť ako samostatný podnikateľ, musíte sa obrátiť na daňový úrad, napísať prihlášku do formulára navrhovaného formulára, poskytnúť informácie o platbe všetkých príspevkov po celú dobu činnosti a vyplniť daňové priznanie.

3

Ak ste nezaplatili dane a dôchodkové poplatky a nebudete ich vyplácať, potom existujú iba dve možnosti na vývoj udalostí - podať súdnu žiadosť o vyhlásenie bankrotu alebo predložiť úmrtný list, ktorý môžu príbuzní urobiť. Vo všetkých ostatných prípadoch budete musieť zaplatiť poplatky a vyplniť daňové priznanie, z čoho vyplýva, že ako jednotlivec nemáte žiadne dlhy. Individuálne podnikanie nie je nič iné ako činnosť jednotlivca. Preto, aj keď vaše podnikanie utrpelo finančný kolaps, nešli ste nikam. Určite máte účty, bývanie alebo iné cennosti, ktoré môžete vyberať a splácať daňové dlhy.

4

Aj keď ste vyhlásení za konkurz a vydáte súdny príkaz, budete musieť splatiť svoje dlhy. Aj keď nemáte nič, nemáte čo opísať a vybrať na splatenie dlhov, potom budete nútení pracovať a splácať daňové dlhy po častiach.

5

Ak podnikateľ zomrel a daňové dlhy zostali, príbuzní sú povinní predložiť daňovému úradu originál a kópiu úmrtného listu. Ale aj v tomto prípade je možné splatiť daňové dlhy. Za toto sú zodpovední dediči jednotlivých podnikateľov, ktorí vstúpili do dedičstva zanechaného poručiteľom, ak neexistujú dedičia, potom na súde, po vydaní súdneho rozhodnutia a ak existuje exekučný titul, môžu byť cenné veci alebo iný majetok patriaci jednotlivcovi vybrané z daní. Ak však podnikateľ zomrel a nie je čo odstúpiť a nie je nikto, kto by musel vynútiť prácu z dôvodu smrti dlžníka, potom je to jediná možnosť, keď nie je možné splatiť dlhy.

6

V súlade s tým môžete zastaviť svoju činnosť ako samostatný podnikateľ, ale ak ste nažive, budete musieť zaplatiť daňové dlhy v plnej výške s dodatočnou pokutou za každý deň omeškania vo výške 1/300 refinancovania Centrálnou bankou Ruskej federácie.

daňové dlhy jednotlivého podnikateľa

Odporúčaná