obchodné

Ako uzavrieť IE dlhom

Ako uzavrieť IE dlhom

Video: SBG Ireland - Ak to vyzerá v gyme Conora McGregora? (ENG subtitles) 2024, Júl

Video: SBG Ireland - Ak to vyzerá v gyme Conora McGregora? (ENG subtitles) 2024, Júl
Anonim

Ukončenie činnosti jednotlivého podnikateľa je upravené spolkovým zákonom č. 129-F3. Pohotovostnú krízu môžete uzavrieť, ale v každom prípade budete musieť zaplatiť všetky dlhy. Aj keď je ukončenie činnosti spojené so smrťou podnikateľa.

Image

Budete potrebovať

  • - uplatnenie na daň;

  • - vyhlásenie;

  • - vyhlásenie súdu;

  • - súdny príkaz.

Návod na použitie

1

Začiatok podnikania je registrovaný na daňovom úrade. Všetky informácie sú zadané v USRIP. Na základe toho musí podnikateľ vykonať odpočty daní, vyplácať dôchodkovému fondu a fondu sociálneho poistenia.

2

Po ukončení podnikania musíte zaplatiť všetky dane a povinnosti. Potom vyplňte daňové priznanie a odošlite žiadosť o ukončenie jeho činnosti.

3

Ak nemôžete zaplatiť dane, poplatky, dlhy veriteľom a platiť všetkým zamestnancom plat za prácu vo vašom podniku, musíte podať žalobu na súde, aby vás vyhlásil za konkurz.

4

Po zvážení vašej žiadosti a overení vašich finančných aktivít ako samostatného podnikateľa súd vydá rozhodnutie, podľa ktorého môžete splatiť všetky dlhy do 1, 2, 3, 5 roka. Jednoducho dostanete viac času na splatenie všetkých dlhov.

5

Ak nie je možné splatiť dlh v lehote stanovenej súdom, bude váš majetok opísaný a predaný. Ak nemáte nič, budete sa podieľať na administratívnych prácach až do úplného splatenia nedoplatkov za všetky dane a ďalšie poplatky.

6

V prípade nedoplatkov v súvislosti so smrťou podnikateľa budú všetok dostupný majetok opísaný súdnymi exekútormi, predajú a prevedú výnosy na splatenie dlhu. Ak má podnikateľ dedičov, ktorí pokračovali v podnikaní, potom všetka zodpovednosť za splatenie všetkých druhov dlhov pripadne na ich plecia.

7

Jedinou možnosťou, ako uzavrieť IP s pohľadávkami na daniach a iných poplatkoch, je prípad, keď jednotlivý podnikateľ zomrel alebo zmizol, nemá majetok, iné hodnoty a dedičov.

8

V súlade s tým je možné ukončiť činnosť samostatného podnikateľa s dlhovými povinnosťami, ale zároveň musia byť všetky dlhy zaplatené.

Odporúčaná