obchodné

Ako zaregistrovať svoju firmu

Ako zaregistrovať svoju firmu

Video: Stavebnik.sk /Prečo registrovať svoju firmu na Stavebnik.sk/ 2024, Júl

Video: Stavebnik.sk /Prečo registrovať svoju firmu na Stavebnik.sk/ 2024, Júl
Anonim

Pri registrácii firmy sú možné dve možnosti: založiť podnik alebo sa zaregistrovať ako samostatný podnikateľ. Možnosť registrácie IP je jednoduchšia a menej nákladná a vyžaduje minimum dokumentov, ktoré sa ťažko pripravujú.

Image

Návod na použitie

1

Ak neviete, kam sa chcete zaregistrovať u jednotlivých podnikateľov, začnite hľadaním daňového úradu, ktorý sa touto otázkou zaoberá. Často sa jedná o rovnakú kontrolu, ak ste zaregistrovaný ako daňovník na adrese svojej registrácie v mieste bydliska. V niektorých zakladajúcich subjektoch Ruskej federácie sa to však týka samostatného registračného orgánu.

Tento bod nájdete na telefónnom čísle Federálna daňová služba vo vašom regióne alebo na webovej stránke Federálnej daňovej služby Ruska pomocou vyhľadávacej služby IFTS. Vyhľadávanie sa vykonáva na adrese vašej registrácie a vo výsledkoch uvidíte inšpekciu, ktorá vám slúži, a (ak je k dispozícii) registráciu, ich adresy, čísla, telefónne čísla a otváracie hodiny.

2

V mnohých regiónoch, ale nie všade, je možné podať žiadosť o štátnu registráciu duševného vlastníctva ako daň. Ak to nie je možné, je tento formulár k dispozícii na internete. Je to tiež pohodlnejšie, pretože aplikáciu stiahnutú v elektronickej podobe je možné vyplniť na počítači.

3

Vyplnenie žiadosti by nemalo spôsobiť problémy. Počet, ktorý s vami nesúvisí (napríklad o dokumentoch cudzinca, ak ste Rus), jednoducho nemusí byť vyplnený. Do sekcií, ktoré majú vyplniť notár a daňový inšpektor, by ste nemali písať nič.

Overte vyplnený dokument notárom, pripevnite listy na zadnú stranu, nalepte papier s uvedením ich čísla, dátumu a podpisu.

4

Môžete si prevziať daňový doklad o zaplatení štátnej dane (nie všade), podrobnosti si môžete prečítať na webovej stránke regionálnej federálnej daňovej služby alebo na webovej stránke Federálnej daňovej služby Ruska. Nezabudnite, že vo vašom regióne je nový podnikateľský subjekt zaregistrovaný inou inšpekciou, ako je tá, ktorá slúži na vašu registračnú adresu, uveďte presné číslo a podrobnosti.

Poplatok môžete zaplatiť v ktorejkoľvek pobočke ruskej banky Sberbank.

5

Teraz zostáva len odkázať hotový balík dokumentov na daň a po piatich pracovných dňoch odtiaľ vyzdvihnúť osvedčenie o registrácii IP a výpis a USRIP.

S týmito dokumentmi môžete získať štatistické kódy, otvoriť bankový účet, objednať pečať (označuje váš OGRIP, ktorý obsahuje certifikát o štátnej registrácii v tomto stave) a začať aktivity.

Odporúčaná