nepopulárne

Ako nakupovať

Ako nakupovať

Video: ako nakupovat na amazone 2024, Júl

Video: ako nakupovat na amazone 2024, Júl
Anonim

K tejto téme boli napísané tisíce kníh, stovky obchodných trénerov organizujú školenia a semináre pre manažérov predaja, ale výsledok často prichádza dlho. Je známe, že jedným z najlepších spôsobov, ako prinútiť zákazníka, aby si kúpil váš produkt, je jeho správne inzerovanie. Potrebujete teda iba využiť služby reklamnej spoločnosti? V praxi nie je všetko také jednoduché, ako sa zdá.

Image

Návod na použitie

1

Reklama produktu alebo služby je veľmi jemná záležitosť. Väčšina reklamných kampaní sú ľudia ľahostajní alebo dokonca negatívni, najmä to sa týka propagačných akcií, ako sú napríklad e-mailové správy typu sms alebo telefónne hovory. Ľudia si jednoducho nevšimnú žiadnu reklamu. Dá sa to ľahko vysvetliť - je tu príliš veľa reklamy a ľudia sú toho už unavení.

2

Najdôležitejším krokom je výber cieľového publika reklamy, ktoré samozrejme závisí od vášho produktu alebo služby. Reklama pre ženy v domácnosti by sa mala líšiť od reklamy pre dospievajúcich a naopak. Existujú však určité charakteristiky reklamy, ktorá by mala byť v každom prípade prítomná.

3

Prvým je, samozrejme, nenápadnosť. Preč sú dni, keď môžete niekoho donútiť, aby si niečo vytrvalo vytrvalo kúpil. Obyvatelia milionárskych miest sú už dlho zvyknutí na reklamu a propagáciu, takže určite odradia príliš rušivú reklamu. Okrem toho je dobrá reklama dôveryhodnou alebo ctižiadostivou reklamou. Dobrým príkladom reklamy na produkty je ochutnávka a distribúcia vzoriek. Klient si môže osobne overiť, či je produkt hodný jeho pozornosti.

4

Už ste niekedy zistili, že kupujete čokoládovú tyčinku z nejakého dôvodu, aj keď ste sa nedávno rozhodli ísť na diétu? Všetko je veľmi jednoduché - vzali ste si to do pokladnice a postavili sa do radu. Správne umiestnenie výrobkov je tiež spôsob, ako prinútiť zákazníka, aby ich kúpil. Veľmi dobrý ťah nie je „prierezový“ usporiadanie (šťava - voda napravo, mäso na konci, potraviny naľavo), ale trochu nastriekané: dajte pár fliaš červeného vína bližšie k mäsu, tmavú čokoládu umiestnite vedľa čiernej kávy. Výsledok vás poteší. Toto je však iba pripomienka pre klienta, že mäso sa hodí k červenému vínu.

5

Stojí za to povedať pár slov o kvalite služieb a čistote obchodných priestorov. Nikto nebude chcieť nakupovať v supermarkete, kde sú police s potravinami špinavé, vlhké na podlahe a na niektorých oddeleniach môžete cítiť nepríjemné potraviny. Mzda upratovacej dámy nie je ničím porovnateľným so stratou mnohých zákazníkov.

6

Rovnakým spôsobom sa klient nevráti do obchodu, kde bol podvádzaný, neslúžil alebo zle slúžil. Výkřik zamestnancov u zákazníkov pôsobí nechutne. Môžete to vyriešiť zvýšením motivácie predajcov: väčšie percento predaja určite zvýši ich záujem o prácu. Niekedy záleží na vysokej úrovni služieb - ľudia si dokonca kupujú to, čo si vôbec nekúpia a ktoré považujú za príliš drahé.

Odporúčaná