Druhy činností

Aké kvety sú najvýhodnejšie na pestovanie

Aké kvety sú najvýhodnejšie na pestovanie

Video: Pestovanie priesad kvetov 2024, Smieť

Video: Pestovanie priesad kvetov 2024, Smieť
Anonim

Pestovanie kvetín na predaj nie je iba fascinujúcou činnosťou, ktorá poteší dušu krásou a rýchlymi výsledkami, ale tiež celkom výnosným typom podnikania. Ako neurobiť chybu pri výbere rastlín a minimalizovať možné straty?

Image

Budete potrebovať

  • - skleník alebo skleník;

  • - pôda pre sadenice kvetov;

  • - jednorazové nádoby na rastliny;

  • - štítky pre nádoby s rastlinami;

  • - komplexné hnojivo;

  • - semená kvetín.

Návod na použitie

1

Aby ste pochopili, ktoré kvety sú najziskovejšie na pestovanie, musíte sa rozhodnúť pre kľúčové smerovanie budúceho podnikania: či to budú kvety na rezanie alebo sadenice na ďalšiu výsadbu.

Pestovanie kvetín určených na rezanie sa stane výnosným iba vtedy, ak bude existovať veľká pristávacia plocha a dôkladné znalosti poľnohospodárskej technológie, takže sa zameriame na možnosť pestovania sadiva.

V počiatočnej fáze podnikania je najvýhodnejšie pestovať nenáročné a dlho kvitnúce rastliny, ktoré sú u kupujúceho najobľúbenejšie.

2

Najprv by ste mali venovať pozornosť okrajovým kvetinám: Petúnia, viola, sedmokráska, salvia, nechtík lekársky, zakrpatené astry.

Tieto kvety potešia bohatými farbami, umožní vám vytvárať krásne kompozície, sú jednoduché a nenáročné na starostlivosť, pre ktoré ich milujú všetci záhradníci.

Z vysokých kvetov je najvýhodnejšie pestovať veľkolepý odroda flox, ľalie, gladioly, delphinium, dahlias - dlhé kvitnutia a svetlé farby im poskytujú stálu požiadavku.

Pri výbere semien je potrebné uprednostniť známe firmy domáceho pôvodu. Tieto sadenice sa v našej klíme lepšie zakorenia a sú prispôsobené poveternostným podmienkam.

3

Je vhodné dezinfikovať pripravenú pôdu roztokom manganistanu draselného alebo kalciny vo veľmi horúcej peci. Uzemňovacie nádrže musia byť čisté a vždy s drenážnymi otvormi.

Sledujte úroveň vlhkosti, svetla a teploty v skleníku, inak sadenice porastú, predĺžené a nevhodné na dlhodobé kvitnutie.

4

Sadenice potápačských a štipľavých rastlín včas - to zaisťuje ich správny rast a vývoj av budúcnosti - bohaté kvitnutia. Zvieranie je užitočné najmä pre príliš naklíčené sadenice.

Nezabudnite na vrchný dresing: riedené rastliny potrebujú pravidelné hnojivo. Najlepšie je používať hnojivá určené pre špecifickú rozmanitosť kvetov než univerzálne.

5

Sledujte prvé príznaky chorôb kvetov: riedenie a rozklad stonky, strata listov atď. Ak je rastlina stále chorá, musí sa opatrne vybrať z nádrže, aby sa zabránilo infekcii zvyšných sadeníc.

Bez problémov vetrajte skleník, ale nevytvárajte prievan - čerstvý vzduch pomôže pestovať zdravé a tvrdené sadenice.

6

Podľa týchto pravidiel bude možné po prvej záhradnej sezóne zosumarizovať mieru klíčivosti a prežitia semien, zohľadniť chyby a určiť, ktorá pestovanie kvetín je najobľúbenejšie, a preto najvýhodnejšie pre váš región.

Image

Venujte pozornosť

Nedodržanie podmienok výsevu osiva, ako aj nesprávny výber pôdy, hnojív a porušenie pravidiel zavlažovania môžu viesť k úplnému zlyhaniu v tomto druhu podnikania.

Pred prípravou na siatie sa odporúča starostlivo preštudovať základy poľnohospodárskej technológie pre pestované kvety.

Užitočné rady

- Nezabudnite nalepiť štítky alebo umiestniť špeciálne značkovače do kvetináčov s rastlinami, aby ste sa neskôr nezamieňali - ktoré semená sa naklíčili v určitej nádobe.

- Pri kŕmení sadeníc sa odporúča najprv zaliať listy rastlín čistou vodou - pomôže to predísť popáleniu hnojivami.

Odporúčaná