obchodné

Aké dokumenty sú potrebné pre maloobchodné výrobky na Ukrajine

Obsah:

Aké dokumenty sú potrebné pre maloobchodné výrobky na Ukrajine

Video: Elektronické podanie žiadosti za stranu prenajímateľa 2024, Smieť

Video: Elektronické podanie žiadosti za stranu prenajímateľa 2024, Smieť
Anonim

Na Ukrajine je jednou z najbežnejších oblastí podnikania v súčasnosti maloobchod. A v tom značná časť pripadá na jedlo. Avšak, aby ste ich mohli obchodovať, musíte sa pripraviť zozbieraním závažného balíka dokumentov.

Image

Čo potrebujete vedieť, keď uvažujete o obchodovaní s potravinami

Ak plánujete maloobchod samostatne, najlepšou formou je súkromný podnik. Ak sa však plány týkajú viacerých zamestnancov, je vhodné vytvoriť právnickú osobu.

Predtým, ako sa zapojíte do maloobchodu s potravinami, musíte sa rozhodnúť o právnej forme podnikania. Obchodné činnosti na území Ukrajiny môžu vykonávať podniky aj jednotlivci - podnikatelia. Pri výbere správneho formulára si musíte vziať do úvahy mnoho faktorov: počet partnerov, počet zamestnancov, rozsah podnikania atď.

Je tiež potrebné mať jasnú predstavu o tom, kde sa bude obchod uskutočňovať. Môže to byť obchodný pult, kiosk alebo stacionárna predajňa. V každom prípade predmetom obchodu je prítomnosť dokladov o titule. Môže ísť o nájom alebo osvedčenie o vlastníctve.

Maloobchodné dane

Na Ukrajine existujú dva daňové systémy: všeobecný a zjednodušený. Všeobecne znamená, že podniky a podnikatelia platia niekoľko daní. Zjednodušený systém predpokladá existenciu jedinej dane, ktorá sa vyberá mesačne buď v pevnej čiastke, alebo ako percento z príjmu. Pre daňovníkov s jediným zdanením však existujú obmedzenia týkajúce sa ročného obratu z príjmov a počtu zamestnancov.

Odporúčaná