Obchodné riadenie

Kupónový systém ako efektívny marketingový nástroj

Kupónový systém ako efektívny marketingový nástroj

Video: Agile Marketing - A Step-by-step Guide 2024, Júl

Video: Agile Marketing - A Step-by-step Guide 2024, Júl
Anonim

Kupóny so zľavou ako prostriedok propagácie tovaru alebo služieb boli vynájdené pred viac ako desiatimi rokmi - dokonca aj u tých, ktorí boli v popredí marketingu. Odvtedy táto metóda nadobudla rôzne podoby, ale dodnes zostáva efektívnym spôsobom, ako prilákať potenciálnych zákazníkov.

Image

Budete potrebovať

  • - návrh a tlač kupónov;

  • - držiak letákov;

  • - internet.

Návod na použitie

1

Jedným z najjednoduchších spôsobov propagácie vašich produktov alebo služieb je vývoj systému konvenčných kupónov alebo letákov tlačených na papieri. Náklady na implementáciu tejto metódy sú malé a účinnosť môže prekročiť vaše očakávania. Hlavnou úlohou marketingových pracovníkov je zabezpečiť, aby sa zľavový kupón nezlikvidoval v okamihu, keď ho potenciálny zákazník dostane. Najprv si urobte kupón malý, napríklad veľkosť vizitky, aby bolo vhodné vložiť tašku alebo kabelku. Po druhé, samotný kupón musí mať komplexné a zrozumiteľné informácie, vďaka ktorým ich budúci kupujúci bude chcieť zachovať. Môžete napríklad sľúbiť dobrú zľavu pri prvej objednávke alebo vytlačiť číslo, ktoré sa zúčastňuje na žrebovaní.

2

Úspech systému kupónov do značnej miery závisí od spôsobu implementácie. Distribúcia letákov promótormi je populárna, ale zďaleka najúčinnejšia metóda. Ak to chcete overiť, stačí sa pozrieť na volebné urny naplnené propagačnými materiálmi v oblasti akcie. Organizátori rozdávajú kupóny každému, nie vždy zdôrazňujú predstaviteľov vašej cieľovej skupiny. Ak chcete dosiahnuť vyššiu návratnosť svojich investícií, použite iné metódy. Nainštalujte držiaky letákov (stojany na propagačné materiály) alebo len rozmiestnite kupóny na miestach, kde je vaše cieľové publikum. Zaoberáte sa predajom detského oblečenia? Stojany s kupónmi budú pracovať v pôrodniciach, pôrodniciach, detských klinikách.

Pri nákupe produktu alebo poskytovaní služby dajte klientovi zľavový kupón na ďalšiu návštevu. Zľava by mala byť skutočne hmatateľná, aby ju osoba mohla využiť.

3

V posledných rokoch došlo k skutočnému rozmachu na stránkach kupónov. Vo svojom jadre sú tieto systémy iba modernejším stelesnením základných propagačných schém, avšak v tomto prípade existuje množstvo nuancií pre klienta aj majiteľa spoločnosti. Mechanizmus miest kupónu je jednoduchý. Informácie o zľavách za svoje produkty alebo služby zverejňujete na jednom z týchto populárnych portálov. Stránka propaguje svoje programy všetkými dostupnými spôsobmi - od kontextovej reklamy až po e-mailové informačné bulletiny. Návštevník si kúpi zľavový kupón za veľmi atraktívnu cenu a potom sa k vám obracia. Týmto spôsobom sa môžete vyhlásiť, že sa o vás dozvie veľké množstvo zástupcov cieľového publika, a ak je produkt alebo služba skutočne kvalitná, znova k vám prídu. Bohužiaľ, nie všetko je také ružové. Po prvé, väčšina čistého zisku v skutočnosti bude mať zľavovú stránku. Po druhé, zľava na prilákanie zákazníkov by mala byť veľmi veľká, preto sú tieto zásoby väčšinou nerentabilné. Po tretie, najnepríjemnejšia vec, veľa zákazníkov k vám príde výlučne kvôli jednorazovej lacnosti a o pravidelných návštevách sa od začiatku nehovorí. Rovnako ako každá marketingová kampaň však systém kupónov vyžaduje presné výpočty, kreativitu a kompetentnú implementáciu od začiatku do konca. Iba za týchto podmienok dostanete očakávaný efekt.

Odporúčaná