obchodné

Partizánsky marketing

Partizánsky marketing
Anonim

Pre rozľahlosť našej krajiny je partizánsky marketing dodnes nevídaný. O tomto type marketingu je veľmi málo informácií a ešte viac v ruštine. Pokúsme sa mierne otvoriť tento „závoj“.

Image

Partizánsky marketing je predovšetkým reklamná a marketingová spoločnosť s veľmi nízkym rozpočtom. Zároveň sa už preukázala účinnosť týchto udalostí. Spoločnosti, ktoré tento marketing využili, úspešne uviedli na trh svoje výrobky a boli schopné zvýšiť svoje zisky pri najnižších možných nákladoch.

Uvedenie partizánskeho marketingu je uvedené aj v starogréckych rukopisoch. Názov je prevzatý z vojenských záležitostí a plne odráža podstatu, to znamená, že spoločnosť propaguje svoje výrobky alebo služby za veľmi nízke ceny, napríklad ako stranícke jednotky. Tento marketing sa používa predovšetkým v malých spoločnostiach, ktoré si nemôžu dovoliť vysoké náklady na propagáciu.

Guerilla marketing bol spočiatku založený iba na tlači a distribúcii bezplatných vizitiek, brožúr alebo pohľadníc. Postupom času sa nástroje začali rozširovať a bezplatné články v špecializovaných publikáciách sa začali odvolávať na tento typ marketingu. Spoločnosti sa začali zúčastňovať špecializovaných podujatí alebo verejných stretnutí. Spoločnosti tiež začali aktívne využívať partnerstvá v podnikaní.

S rozvojom počítačovej technológie sa metódy partyzánskeho marketingu značne rozšírili, teraz je to „vírusový“ a „šokujúci“ marketing atď.

Najdôležitejšie je, že partizánsky marketing zahŕňa získavanie nových zákazníkov s minimálnymi finančnými nákladmi. Je tu ešte jedna vlastnosť, že spoločnosť, ktorá prijíma partizánsky marketing, odmieta používať tradičné spôsoby propagácie, to znamená, že neinzeruje v médiách, nevyužíva pouličné bannery, bannery a tak ďalej. Možno, že použitie lacných reklamných médií alebo alternatívnej reklamy, napríklad na škatuli s koláčom, môže inzerovať kvetinársku spoločnosť.

Charakteristickou črtou partizánskeho marketingu je to, že prvé výsledky poskytuje takmer okamžite alebo po krátkom čase. A to je veľmi dôležité pre malé spoločnosti. Ďalšou výhodou je, že všetky kroky spoločnosti týkajúce sa propagácie jej produktov a služieb sú pre konkurentov prakticky neviditeľné, a preto ich nikto nebude kopírovať. Konkurent vás navyše nebude môcť „rozdrviť“ svojím obrovským rozpočtom na reklamu.

A čo je najdôležitejšie, ktorákoľvek spoločnosť môže využívať stranícky marketing, a to s milióntovým obratom aj s najmenšími. Pre veľké spoločnosti je to vynikajúca príležitosť prelomiť tých zákazníkov, ktorí už nemajú „štandardnú“ reklamu.

Odporúčaná