obchodné

V roku 2016 dôjde k zrušeniu diéty na služobných cestách

V roku 2016 dôjde k zrušeniu diéty na služobných cestách

Video: The Dirty Secrets of George Bush 2024, Júl

Video: The Dirty Secrets of George Bush 2024, Júl
Anonim

Od roku 2016 nadobúdajú účinnosť nové pravidlá pre vysielanie zamestnancov na služobné cesty. Zmeny budú mať vplyv na časové rozlíšenie.

Image

Podľa posledných legislatívnych zmien bolo od roku 2016 zrušené diéty na ruských pracovných cestách. Predtým bol limit stanovený pre ruské služobné cesty vo výške 700 rubľov. Dávky v rámci tejto sumy nepodliehali dani z príjmu fyzických osôb. A z celej sumy na diéty neboli príspevky na dôchodok a poistenie prevedené.

Takéto zmeny pravdepodobne súvisia s potrebou zvýšiť doplnenie rozpočtu z daňových príjmov v súčasných ekonomických podmienkach. Koniec koncov, diéty nielen znížili základ dane z príjmu fyzických osôb, ale tiež umožnili platiť príspevky FIU a FSS.

Zároveň sa bude v rovnakom objeme vykonávať denná úhrada nákladov pre zamestnancov cestujúcich do zahraničia. Pri cestách do zahraničia môže byť výška diéty 39 až 64 USD v závislosti od krajiny, do ktorej je zamestnanec vyslaný. Zamestnávateľ si môže stanoviť denné diéty na cesty, ale daň z príjmu fyzických osôb sa nezdaňuje zo sumy v rámci zákonného limitu 2500 rubľov.

Napriek zrušeniu diéty pre ruské cesty je zamestnávateľ povinný zamestnancovi nahradiť jeho výdavky spojené s pracovnými cestami. Ak existujú podporné dokumenty, môžu sa tieto výdavky zohľadniť pri znížení dane z príjmu. Hlavné je, že sú ekonomicky opodstatnené (t. J. Prispievajú k zisku) a nie sú zamerané na pobavenie zamestnanca na služobnej ceste.

Ak nie sú k dispozícii žiadne podporné dokumenty (cestovné lístky, potvrdenky, šeky, účty od hotela atď.), Musia sa zraziť dane zo všetkých náhrad za ubytovanie a cestovné vyplatených zamestnancovi.

Odporúčaná