obchodné

Vlastná bielizeň: ako ju usporiadať

Vlastná bielizeň: ako ju usporiadať

Video: FARMA - Nečakaná kontrola! Farmári v panike pobehovali v spodnej bielizni 2024, Júl

Video: FARMA - Nečakaná kontrola! Farmári v panike pobehovali v spodnej bielizni 2024, Júl
Anonim

Pred začatím podnikania akéhokoľvek druhu je dôležité porozumieť všetkým jeho funkciám. Najmä pokiaľ ide o otvorenie bielizne a chemické čistenie. Musíte poznať svoje potenciálne povinnosti, ponúkané služby, naplánovať počiatočný kapitál a ďalšie.

Image

Budete potrebovať

  • - práčovňa;

  • - vybavenie práčovne;

  • - licencie;

  • - zamestnanci.

Návod na použitie

1

Získajte potrebné vybavenie. Určite budete potrebovať zariadenia na chemické čistenie odevov, ich pranie a sušenie. Tu sa nemôžete obísť bez rotačného dopravníka na zavesenie odevov na vysušenie. Budete tiež potrebovať aspoň jednu pokladňu. Spolu so zariadením je potrebné kúpiť čistiace prostriedky vrátane pracieho mydla a aviváže. Riešenia, ktoré použijete, budú závisieť od vášho rozpočtu a dodávateľa vybavenia.

2

Vyberte si miesto na vybavenie svojej firmy. Aby ste zaistili prirodzený tok zákazníkov, oplatí sa zostať v obchodných štvrtiach vášho mesta. Môžete sa tiež pokúsiť obsadiť oblasti v okolí hotelov a vaše zisky sa v dôsledku turistov zvýšia.

3

Získajte nejaké skúsenosti. Pred začatím podnikania v oblasti bielizne sledujte už niekoľko mesiacov (aspoň šesť) už zavedenú a rešpektovanú bielizeň. Praktické skúsenosti obohatia vaše znalosti prípadu a tiež pomôžu stanoviť realistické ciele pre konkrétnu spoločnosť. Po získaní nejakých skúseností dostanete cenné informácie, takže ak chcete byť úspešní, musíte sa intenzívne venovať štúdiu.

4

Vytvorte si plán svojich služieb. Vybavíte okná na prijímanie objednávok a doručovacie služby? Dokážete pracovať 24 hodín denne? Mali by ste mať jasný plán so všetkými službami, ktoré plánujete ponúkať vo vašej práčovni. Zákaznícky servis by mal vždy zostať vašou najvyššou prioritou.

5

Prečítajte si pravidlá a požiadavky na získanie obchodnej licencie vo vašej oblasti. To je rovnako dôležité ako obchodné plánovanie. Zistite, či potrebujete zvláštne povolenie na otvorenie bielizne a dostanete ju na príslušných úradoch. Preskúmajte všetky hygienické normy a pripravte sa na pravidelné hygienické kontroly vašej bielizne.

Vaše podnikanie: ako otvoriť práčovňu.

Odporúčaná