Obchodná komunikácia a etika

Aká je hodnota reputácie podnikateľa?

Aká je hodnota reputácie podnikateľa?

Video: M. Rostock: Alchýmia úspechu podnikania 2024, Júl

Video: M. Rostock: Alchýmia úspechu podnikania 2024, Júl
Anonim

Dobré meno obchodného vodcu alebo súkromného podnikateľa je nehmotným, ale veľmi cenným prínosom. Koniec koncov, čím lepšia reputácia, tým viac príležitostí na zarobenie peňazí sa otvára podnikateľovi. V tomto článku navrhujem zvážiť spôsoby, ako vybudovať dobrú povesť pre podnikateľa a jeho spoločnosť.

Image

Čo je to povesť?

Reputácia je pevný istý názor na osobu, skupinu ľudí, spoločnosť. Hodnota reputácie je vyššia, tým ľahšie je získať informácie o osobe alebo organizácii, ktorá nás zaujíma. Internet, recenzie zákazníkov o nezávislých zdrojoch, sociálne siete - to všetko robí takmer všetko transparentným (s výnimkou informácií predstavujúcich obchodné tajomstvo). Pred zakúpením konkrétneho produktu si ľudia prečítajú recenzie, na ktorých zakladajú svoj postoj k nemu. Pred vstupom do partnerstva a iných obchodných vzťahov s podnikateľom študujú svoje činnosti, komunikujú s dodávateľmi, zákazníkmi a bývalými zamestnancami. Neočakávané činy spáchané podnikateľom skôr budú určite zverejnené, je to len otázka času. Čím menej ľudí má dôveru v oficiálnu firemnú reklamu, tým väčšiu hodnotu si získajú reputácie, ktoré ovplyvňujú zisky a rast podnikania.

Spôsoby, ako si vybudovať dobrú povesť podnikateľa alebo spoločnosti:

1. Dodržiavanie zákonov.

Myslím si, že táto položka nevyžaduje komentáre.

2. Dodržiavanie podnikateľskej etiky.

Etika podnikania znamená presnosť, plnenie záväzkov, čestnosť a slušnosť.

Určite ste oboznámení s podnikateľmi, ktorí nedodržiavajú dohody, meškajú alebo nie sú na plánovaných stretnutiach, neplatia pohľadávky dodávateľom a bankové pôžičky niekoľko mesiacov. Zároveň si však kupujú nové autá a relaxujú v zahraničných strediskách a zverejňujú príslušné fotografie na stránkach sociálnych sietí. Je zrejmé, že ich dobrá povesť ich vôbec neobťažuje.

3. Vysoká spoločenská zodpovednosť.

Sociálna zodpovednosť by sa mala vzťahovať na „interných zákazníkov“ - akcionárov a zamestnancov spoločnosti, ako aj na externých - dodávateľov, partnerov, zákazníkov. Každý robí chyby, ale spôsob, akým sú opravené, ovplyvňuje povesť spoločnosti.

4. Korešpondencia ceny a kvality tovarov a služieb.

Podnikatelia nie sú vždy schopní udržať vysokú kvalitu tovaru, ktorý predávajú. Mnohé sa zameriavajú na ekonomickú triedu a predávajú spotrebný tovar. Hlavnou vecou je čestnosť voči zákazníkom v reklame na takéto výrobky a stanovovaní cien za ne.

5. Osobná povesť podnikateľa a zamestnancov spoločnosti.

Každý zamestnanec pri kontakte so spotrebiteľmi tovaru alebo partnermi zosobňuje a zastupuje svoju organizáciu. Z toho, čo je identita tohto zamestnanca a ako presne to robí, je možné získať predstavu o reputácii celej spoločnosti.

6. Účinnosť riadenia podniku.

Ukazovatele rastu podnikania ovplyvňujú vytváranie dobrej povesti: využívanie inovatívnych technológií, zvýšená ziskovosť, dobrá úverová história a podpora bánk, škálovanie spoločností atď.

Väčšina podnikateľov, žiaľ, radšej vytvára pozitívny imidž spoločnosti ako budovanie dobrej povesti, alebo nevidí rozdiel medzi týmito konceptmi. Obraz je druh umelého obrazu vytvoreného s cieľom zvýšiť uznanie spoločnosti, príťažlivosť a dôveru. A povesť je hodnotový systém podnikateľa, postupnosť jeho činov, na základe ktorých sa vytvára obraz.

Dobrá povesť je cenným nehmotným majetkom, ktorého ochranu a zdokonaľovanie je úlohou každého podnikateľa, ktorý chce na trhu dlho a aktívne pracovať. Len vtedy, keď podnikatelia prestanú nahrádzať svoj imidž, sa môžu skutočne tešiť dôvere a podpore spotrebiteľov, pre ktorých pracujú.

Elena Trigub.

Faktory ovplyvňujúce dobrú vôľu

Odporúčaná