Druhy činností

Čo je to značka a ako ju formovať

Čo je to značka a ako ju formovať

Video: JAK SI VYBRAT FITNESS ŠATNÍK💪👚 | MOJE NEJ ZNAČKY, VELIKOSTI, KDE NAKOUPIT 2024, Smieť

Video: JAK SI VYBRAT FITNESS ŠATNÍK💪👚 | MOJE NEJ ZNAČKY, VELIKOSTI, KDE NAKOUPIT 2024, Smieť
Anonim

Identita je dôležitou charakteristikou značky: bez nej spotrebiteľ jednoducho nemusí značku rozpoznať a nemusí venovať pozornosť produktu, ktorý je za ňou skrytý.

Image

Identita značky je to, ako spotrebiteľ vníma značku: ako je vnímaná, s čím je značka spojená, čo v nej priťahuje spotrebiteľa. Takéto združenia ukazujú sľuby, ktoré značka prináša, a jej hodnotu pre ľudí. Je dôležité, aby bola identita značky jedinečná a združenia, ktoré samotná značka vyvoláva, sú pozitívne. Spotrebiteľ by mal tiež vnímať značku ako niečo hodnotné, inými slovami, to, čo táto značka ponúka, by malo byť dôležité pre vaše cieľové publikum. Dôvodom je skutočnosť, že na všetkých vašich rozdieloch skutočne záleží, ak sa stanú pre spotrebiteľa hodnotnými.

Aby sa vytvorila identita značky, je najprv potrebné zhromaždiť informácie o spotrebiteľoch: čo je pre nich dôležité, aké problémy môžu mať, sny, akú radosť. Ak zistíme také bolestivé body, môžeme na základe toho, čo je pre nás lepšie, vybudovať značku.

Ďalšou fázou je dôkladná analýza produktu a spoločnosti, ktorá tento produkt ponúka: čo je v tomto produkte dôležité, na aké problémy sa zameriava, na čo sa oplatí zamerať, na to, ako pomôže vyriešiť problémy vašich spotrebiteľov.

Ďalej sa musíte rozhodnúť, čo pomôže formovať značku, čo treba zdôrazniť, ktoré asociácie a nápady sú pre vašu značku najdôležitejšie. Po analýze potrieb klienta a vlastností produktu nebude ťažké zvoliť, čo sa stane identitou vašej značky, jej kľúčovou myšlienkou.

Ak chcete lepšie identifikovať silné stránky produktu, zvážte ho na niekoľkých úrovniach:

Prvou úrovňou je produkt podľa návrhu: na čo bol tento produkt vytvorený. Zamyslite sa nad tým, čo môže uspokojiť, než pomôcť spotrebiteľovi. Táto úroveň sa nazýva aj jadro produktu a predstavuje to, za čo sa produkt kupuje: kupuje sa biela blúzka, ktorá ho nosí na prácu, a fľaša vody sa používa na uhasenie smädu. Je dôležité, aby sa tieto vlastnosti a základné potreby, ktoré tento výrobok pokrýva, nezmenili. Napríklad samotný produkt je školský batoh pre dievča.

Druhou úrovňou je produkt v reálnom prevedení. To zahŕňa balenie produktu, dizajn, niektoré ďalšie vlastnosti špecifické pre váš produkt - napríklad obrázok na batohu s hrdinou vašej obľúbenej karikatúry, darčekové balenie a puzdro na ceruzku, ktoré sa dodáva s batohom.

Treťou úrovňou je produkt so zosilnením - inými slovami všetko, čo je k produktu pripojené. V prípade batohu je to záruka, ktorú výrobca poskytuje, ako aj bezplatné doručenie, ktoré ponúka obchod.

Ak vezmete do úvahy všetky tri úrovne produktu, určite si budete môcť vybudovať fungujúcu značku.

Odporúčaná