Obchodné riadenie

Ako predávať diamanty

Ako predávať diamanty

Video: Čo ukrýval autotrezor Mariana Kočnera: diamanty aj kompromateriály 2024, Júl

Video: Čo ukrýval autotrezor Mariana Kočnera: diamanty aj kompromateriály 2024, Júl
Anonim

Diamant je fazetovaný prírodný diamant, ktorý sa medzi drahokamami nerovná. Diamantové šperky sú navrhnuté tak, aby zdôrazňovali vysoké spoločenské postavenie svojich majiteľov. Diamanty zostávajú v poslednom čase nielen luxusnou položkou, ale stávajú sa aj ziskovou investíciou.

Image

Návod na použitie

1

Pred predajom diamantu si pozorne prečítajte platné právne predpisy v oblasti obehu drahých kameňov. V poslednej dobe diamanty patrili k menovým hodnotám a akékoľvek transakcie s nimi boli trestne stíhateľné. Od roku 1998 sú v Rusku právne aspekty transakcií s drahými kameňmi upravené zákonom „o drahých kovoch a drahých kameňoch“.

2

Pravidlá predaja sypkých diamantov sú stanovené vo vyhláške vlády Ruskej federácie č. 55 z 19. januára 1998. Podľa tohto dokumentu: „Predaj fazetovaných diamantov vyrobených z prírodných diamantov sa vykonáva iba vtedy, ak existuje osvedčenie pre každý predaný kameň alebo súpravu (množstvo) kameňov.“ Ak diamant, ktorý chcete predať, nemá osvedčenie, odovzdajte ho akreditovanému laboratóriu na posúdenie nezávislými odborníkmi.

3

Vydaný certifikát potvrdzuje pravosť kameňa, určuje jeho hlavné vlastnosti (hmotnosť, farbu, čistotu, tvar a kvalitu rezu). Na základe znaleckého posudku môžete zistiť trhovú hodnotu predávaného diamantu. Na tento účel použite domáci alebo zahraničný cenník diamantov.

4

Zákonným predajcom diamantov môže byť spoločnosť alebo fyzická osoba, ktorá má osvedčenie o registrácii na Puncovnom úrade. Každá súkromná osoba, ktorá predáva diamanty, je preto povinná využívať služby vyššie uvedených sprostredkovateľov.

Venujte pozornosť

Transakcia predaja diamantov sa bude považovať za zákonnú, iba ak kupujúci spolu s kúpeným tovarom obdrží potvrdenie o predaji a osvedčenie o diamantu s prírodnou povrchovou úpravou.

Voľné diamanty

Odporúčaná