Druhy činností

Ako určiť typ činnosti v roku 2017

Ako určiť typ činnosti v roku 2017

Video: 2017 Personality 01: Introduction 2024, Júl

Video: 2017 Personality 01: Introduction 2024, Júl
Anonim

Každý, kto plánuje začať podnikať vo forme samostatného podnikateľa alebo organizácie, musí správne určiť druh činnosti podľa štátneho klasifikátora, aby sa predišlo problémom pri inšpekciách a zároveň aby ​​nedošlo k „preplateniu“ daní. Obráťme sa na všeruský klasifikátor typov hospodárskej činnosti - OKVED.

Image

Návod na použitie

1

Podľa OKVED je hospodárska činnosť kombináciou zdrojov (výroba, človek atď.) V procese výroby práce, výrobkov alebo služieb. OKVED obsahuje zoznam typov ekonomických aktivít, ktoré sú klasifikované hierarchickým spôsobom.

2

Kód hospodárskej činnosti pozostáva z čísel. Môže obsahovať dve až šesť číslic. Prvé dve číslice označujú triedu, do ktorej tento druh hospodárskej činnosti patrí, tretia číslica je podtrieda, štvrtá skupina je skupina, piata skupina je podskupina a šiesta je samotný druh. Medzi druhú a tretiu číslicu, ako aj medzi štvrtý a piaty bod sa vkladá. Triedy činností sú zoskupené do podsektorov a podsektorov do oddielov, ktoré sú uvedené latinkou.

3

OKVED obsahuje povinný dodatok A, ktorý obsahuje opisy všetkých druhov ekonomických činností. Ako určiť typ činnosti? Uvádzame príklad. Povedzme, že ste otvorili kaviareň. Príloha A obsahuje oddiel H a pododdiel HA - „Hotely a reštaurácie“. Tento odsek obsahuje triedu 55, ktorá zahŕňa, ale neobmedzuje sa na poskytovanie hotových kulinárskych výrobkov a nápojov určených na spotrebu na mieste. Podtrieda 55.3 sa nazýva „Reštauračné činnosti“ a obsahuje skupinu 55.30 - „Reštauračné činnosti a kaviarne“. Zahŕňa „výrobu, predaj a organizáciu spotreby kulinárskych výrobkov, predaj výrobkov na mieste“. Vaša aktivita má preto kód 55.30.

4

Kódy OKVED je možné získať od daňového úradu po zaregistrovaní vašej firmy vo forme informačného listu. Je potrebné zaregistrovať váš typ činnosti na štatistických úradoch vášho mesta. Je povolené mať niekoľko kódov OKVED, z ktorých jeden by mal byť hlavný.

druh činnosti kaviareň

Odporúčaná