Druhy činností

Ako otvoriť nábytkársky salón

Ako otvoriť nábytkársky salón
Anonim

Napriek tomu, že trh s nábytkom a bytovými dekoráciami je dnes dosť nasýtený, jeho potenciál naďalej rastie. Vždy si môžete nájsť svoje miesto, vybudovať klientelu a vytvoriť si vlastný, štýlový a pohodlný nábytok.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál

  • - veľká miestnosť

Návod na použitie

1

Zaregistrujte svoju spoločnosť výberom správnej formy vlastníctva pre vás. Ak plánujete uzatvárať franšízové ​​dohody alebo nakupovať od veľkých dodávateľov, je lepšie otvoriť právnickú osobu (napríklad spoločnosť s ručením obmedzeným).

Kľúčovým prvkom vášho budúceho podnikania je maloobchodný priestor. V závislosti od dostupného počiatočného kapitálu určte veľkosť budúceho obchodu, potrebu skladov a umiestnenie. Ak je rozpočet obmedzený, môžete obísť malú výstavnú sálu a katalógy a dodať hotový nábytok na objednávku v určitom období.

2

Vykonajte podrobný marketingový prieskum. Trh s nábytkom je dnes dosť nasýtený: veľkí hráči ponúkajú možnosť kúpiť si akýkoľvek nábytok bez čakania na objednávku, malé, ale početné obchody - nábytok rôznych vzorov a štýlov. Definujte svoj cieľový segment. Napríklad, ak sa otvárate v novej obytnej zóne pre strednú triedu, má zmysel zamerať sa na viac možností rozpočtu, interiérových položiek, ktoré je možné usporiadať a transformovať v závislosti od oblasti v bytoch.

Uzatvárať dohody s dodávateľmi. Musíte si byť istí včasnou a organizovanou dodávkou tovaru do vášho nábytkárskeho salónu. To platí najmä v prípade, že nemáte sklad a nemáte v úmysle predávať nábytok na objednávku. Musíte presne vedieť, ako dlho môže výrobca poskytnúť požadovanú dávku.

3

Vo svojom obchode správne používajte zásady merchandisingu. To platí najmä pre nábytkársky salón. Nudné obchodné podlahy, kde boli jednostranné pohovky a skrine usporiadané v rade, sú už dávno minulosťou. Vytvorte vzorku svojich útulných a atraktívnych interiérov. Predajte svetlo, položte koberce, usporiadajte doplnky, riad a knihy, jedným slovom ukážte zákazníkovi krásny obraz, ktorý môže získať nákupom vo vašom obchode. Pri kúpe postele bude kupujúci určite chcieť chytiť nočný stolík, pléd a lampu, ktoré sa navzájom harmonicky kombinujú.

Zapnite príjemnú hudbu, starajte sa o príjemnú vôňu a čerstvý vzduch - a zákazníci budú chcieť opustiť váš salón na veľmi dlhú dobu.

Venujte pozornosť

Dbajte na bezpečnosť vášho nábytku. Ak hovoríme o interiérových prvkoch pre deti, mali by byť dokonalé z hygienického a environmentálneho hľadiska. Starostlivo si preštudujte osvedčenia výrobcu, aby ste sa uistili, že všetky výrobky neobsahujú škodlivé a toxické materiály.

Užitočné rady

Zadajte do svojho obchodu ďalšie služby. Napríklad dodávka a montáž nábytku, vývoj interiérového dizajnu z tovaru prezentovaného vo vašom salóne. V závislosti od obchodnej marže ich môžete dať kupujúcim zadarmo, čo sa stane vašou konkurenčnou výhodou.

  • Článok o otvorení nábytkárskeho salónu (anglicky)
  • ako otvoriť nábytkársky salón od nuly

Odporúčaná