obchodné

Čo je to podnikateľské schopnosti

Čo je to podnikateľské schopnosti

Video: Biz4Fun virtuálna hra pre začínajúcich podnikateľov je už k dispozícii v Beta verzii 2024, Júl

Video: Biz4Fun virtuálna hra pre začínajúcich podnikateľov je už k dispozícii v Beta verzii 2024, Júl
Anonim

Rôzni ľudia vyjadrujú diametrálne odlišné názory na to, či sú podnikateľské schopnosti vrodenou alebo získanou kvalitou osobnosti. Čo je to za schopnosť a odkiaľ pochádza?

Image

Podľa slovníka je podnikateľské schopnosti súbor kvalít a zručností, ktoré osobe umožňujú robiť rozumné a efektívne obchodné rozhodnutia zamerané na zvyšovanie ziskov a optimalizáciu obchodných rizík. Obrovský počet podnikateľov však nie je totožný so skutočným počtom ľudí s podnikateľskými schopnosťami.

Mnoho ľudí sa snaží zapojiť do podnikania, ale nakoniec sa ich podnikanie rýchlo rozpadá a ukázalo sa, že je nerentabilné. Nepomáhajú ani rôzne kurzy, školenia a univerzitné programy. Prečo sú teda niektorí ľudia bez jediného diplomu úspešní vo svojom podnikaní, zatiaľ čo iní, ktorí na štúdiách strávili veľa času a peňazí, zostávajú bez ničoho?

Ide o to, že charakter úspešného podnikateľa by mal mať osobitné črty osobnosti, ktoré sa samy o sebe nemôžu (alebo veľmi ťažko) rozvíjať.

Napríklad dobrý podnikateľ by mal:

- byť zodpovedný, nezávislý, pracovitý, sebavedomý, milujúci ľudí, etický;

- majú silnú vôľu, emočnú stabilitu, vodcovské vlastnosti;

- byť absorbovaný vo vašom podnikaní, orientovaný na zákazníka;

- byť schopný kontaktovať ľudí, vybrať si tím, motivovať prácu tímu, kontrolovať prácu tímu;

- byť otvorený kreativite, novým myšlienkam a prístupom;

- načúvať názorom iných ľudí, byť pripravený na sebaobetovanie pre záujmy veci, tím;

- byť schopný analyzovať, plánovať, predpovedať;

- majú ekonomické myslenie;

- byť schopný myslieť ako kupujúci (klient);

- byť dôvtipný v právnych záležitostiach.

Mnohí odborníci sa preto domnievajú, že notoricky známa komerčná scéna je stále vrodenou kvalitou osobnosti, ktorú niektorí ľudia majú od prírody, zatiaľ čo iní sa nikdy neobjavia. Podnikateľské schopnosti sú vzácny darček, ako aj schopnosť krásne spievať alebo kresliť. Ak chcete obchodovať z celého svojho srdca, verte v seba a cítite, že v sebe máte podnikateľské schopnosti - neodpúšťajte sa od svojich cieľov! Pamätajte, že každý človek by mal robiť svoje vlastné veci - čo robí najlepšie a čo mu dáva skutočné potešenie.

Odporúčaná