obchodné

Ako zariadiť predaj tovaru

Ako zariadiť predaj tovaru

Video: 3 izbový zariadený byt na predaj, Bavlnárska ul., Trenčín + balkón a loggia 2024, Júl

Video: 3 izbový zariadený byt na predaj, Bavlnárska ul., Trenčín + balkón a loggia 2024, Júl
Anonim

Kontroverzné otázky v poradí registrácie tovaru na predaj vznikajú pomerne často. Faktom je, že vlastníctvo tohto tovaru zostáva na osobe, ktorá ho odovzdáva, zatiaľ čo podnikateľ ho predáva v jeho mene na účet vlastníka. Takáto činnosť sa môže nazývať obchodovanie s províziami a mala by sa podľa toho formalizovať.

Image

Návod na použitie

1

Podpísať dohodu o predaji medzi vlastníkom produktu a podnikateľom. To sa musí urobiť v čase skutočného prevodu tovaru na predaj. V dohode by sa malo uviesť percento provízie, ktorá sa počíta z výšky výnosov z predaja. Zmluva je povinná a musí mať písomnú formu, táto požiadavka je ustanovená v Občianskom zákonníku Ruskej federácie.

2

Pri prevzatí tovaru požiadajte vlastníka o doklady, ktoré potvrdzujú kvalitu a bezpečnosť výrobkov. Ak výrobok patrí do kategórie, ktorá vyžaduje povinnú certifikáciu, potom by sa v dokumentácii k nemu mali uviesť registračné čísla osvedčenia, osvedčenia alebo vyhlásenia o zhode. Táto požiadavka je uvedená v ustanoveniach technického predpisu a spotrebiteľskej politiky Ruskej federácie. Ak sa nedodrží, predajcovi tovaru môže byť uložená pokuta daňovým alebo iným kontrolným orgánom.

3

Dovážaný tovar, ktorý nepodlieha povinnej certifikácii, sa prijíma iba v prípade, že hygienický nález je hygienický. Uveďte túto položku v zmluve.

4

Vydať potvrdenie a štítok produktu v dvoch vyhotoveniach pre každú jednotku tovaru alebo pre celý výrobok toho istého typu. Tieto dokumenty majú jednotný formulár a sú vyplnené v súlade so stanovenými pravidlami. Pri prijímaní tovaru za províziu zostáva jedna kópia o majiteľovi produktu a druhá je prevedená na podnikateľa-predávajúceho.

5

Pri predaji tovaru konečnému spotrebiteľovi alebo podnikateľskému subjektu vystavte zúčtovací doklad potvrdzujúci prijatie platby. Tento dokument sa nevyžaduje a zvyčajne sa vyhotovuje iba na žiadosť kupujúceho. Ak sa nevydá, nepodlieha sankciám.

Odporúčaná