obchodné

Ako organizovať materskú školu

Ako organizovať materskú školu

Video: Detská športová olympiáda materských škôl Kľakovskej doliny 2016 2024, Júl

Video: Detská športová olympiáda materských škôl Kľakovskej doliny 2016 2024, Júl
Anonim

Otvorenie inštitúcie pracujúcej v oblasti predškolského vzdelávania dnes znamená pomôcť tým rodičom, ktorí nie sú schopní zostať so svojimi deťmi po celý deň v pracovné dni. Preto je dopyt po súkromných materských školách v miliónových mestách významný, pretože „kapacity“, ktoré majú k dispozícii mestské inštitúcie, často nestačia. Existuje však niekoľko mimovládnych inštitúcií pre predškolské zariadenia - organizácia materskej školy je sprevádzaná veľkými problémami a nie každý to dokáže.

Image

Budete potrebovať

  • Priestory spĺňajúce požiadavky licenčného orgánu
  • Zamestnanci (od 5 osôb)
  • Balík dokumentov na získanie preukazu
  • Prostriedky reklamy

Návod na použitie

1

Prenajať izbu, v ktorej sa bude nachádzať nová inštitúcia predškolského vzdelávania. Pamätajte, že v procese posudzovania žiadosti o licenciu zohráva veľkú úlohu práve súlad priestorov so všetkými požiadavkami uloženými štátnymi inštitúciami. Malo by sa pamätať aj na to, že materská škola bude najviac žiadaná v oblasti, kde je málo alebo žiadne „predškolské“ inštitúcie.

2

Nájdite kvalifikovaných a talentovaných učiteľov, vďaka ktorým sa vaša materská škola bude môcť odlíšiť od ostatných a získať svoju jedinečnú „tvár“. Ak ste vy ako vedúci vzdelávacej inštitúcie sami opustili pedagogické prostredie (toto je mimochodom predpokladom na získanie licencie), potom vám skúsenosti a prepojenia v tejto oblasti pomôžu pri výbere hodných odborníkov. Vychovávatelia sú najdôležitejším článkom zamestnancov súkromných materských škôl. Okrem nich budete potrebovať aj metodológa, zdravotnú sestru alebo lekára, pracovníkov v kuchyni.

3

Zhromažďovať dokumenty, ktoré budú potrebné na získanie licencie na právo vykonávať vzdelávacie činnosti. Na zváženie licenčným úradom je potrebné poskytnúť nielen informácie o materiálnej, technickej a personálnej podpore vašej inštitúcie, ale aj metodický program materskej školy. Vedúci predškolskej vzdelávacej inštitúcie je tiež povinný predložiť doklady potvrdzujúce, že má špecializované vzdelanie.

4

Zorganizujte reklamnú kampaň pred otvorením materskej školy pomocou služieb tlačových médií a miestnych televíznych kanálov. Dobre poslúži aj leták distribuovaný v oblasti, v ktorej bude umiestnené nové centrum predškolského vzdelávania. Propagačné materiály by mali rodičom objasniť, čo je „zvýraznenie“ novej materskej školy, a odlíšiť ich od ostatných k lepšiemu.

Venujte pozornosť

Pamätajte, že dôveru v starostlivosť o rodičov bude inšpirovať iba tá predškolská vzdelávacia inštitúcia, v ktorej je organizovaný moderný bezpečnostný systém.

Užitočné rady

Na základe predškolskej vzdelávacej inštitúcie môžete vytvoriť ľubovoľný počet kruhov a kurzov pre „najmenšie“ (zlepšený fyzický alebo kreatívny rozvoj) - to otvorí ďalšie príležitosti pre rodičov a prinesie majiteľovi dodatočný príjem.

Populárna služba, ktorú môže poskytnúť súkromná materská škola, je organizácia dopravy, doručenie detí do zariadenia ráno a ich oslovenie domov do konca dňa.

  • Ako otvoriť svoju vlastnú predškolskú vzdelávaciu inštitúciu
  • Chcete sa naučiť, ako organizovať domácu materskú školu? Poďte ďalej

Odporúčaná