ostatné

Na čo je licencia?

Na čo je licencia?

Video: Olivia Rodrigo - drivers license (Official Video) 2024, Júl

Video: Olivia Rodrigo - drivers license (Official Video) 2024, Júl
Anonim

Licencia - dokument, povolenie na vykonávanie typov činností v ňom uvedených, druh potvrdenia kvality služieb poskytovaných dodávateľom. Nie všetci sú povinní licencovať svoje hospodárske činnosti, ale iba tí, ktorých služby podliehajú federálnemu zákonu č. 99-FZ zo dňa 05/04/2011. Zoznam činností, ktoré je možné vykonávať iba na základe licencie, je uvedený v dodatku k nemu.

Image

Udeľovanie licencií je jednou z foriem, ktoré umožňujú štátu regulovať podnikateľskú činnosť a kontrolovať kvalifikáciu podnikateľov zapojených do poskytovania služieb, pri ktorých sa vyžaduje dodržiavanie regulačných požiadaviek, predpisov a noriem.

Licencie sa vzťahujú na také činnosti, ktorých implementácia je spojená s možným poškodením osobitne chránených objektov. Patria sem zdravie, morálka a obrana v Ruskej federácii. V zozname činností, ktoré vyžadujú povolenie, uvidíte geodetické činnosti, námornú a vodnú dopravu, údržbu zdravotníckych zariadení, vývoj zbraní, audítorské činnosti atď.

Licencovanie do istej miery zaručuje kvalitu služieb, ktoré vám táto organizácia poskytuje. Na získanie licencie sa tiež vyžaduje, aby odborníci, ktorí v nej pracujú, mali určitú úroveň kvalifikácie a aby sa okrem toho používalo špeciálne vybavenie a nástroje, softvér. Kontrolný licenčný úrad má okrem toho právo odňať licenciu podniku, ak sú porušené jeho pravidlá a požiadavky. V takom prípade môže byť spoločnosť dokonca zodpovedná za správu alebo za trestné konanie.

Licenciu možno vydať na obdobie 5 rokov, po uplynutí ktorého je potrebné opätovne poskytnúť doklady potrebné na jej získanie. Niektoré typy licencií sa udeľujú na neurčito.

Licencia potvrdzuje oprávnenosť poskytovaných služieb a skutočnosť, že môžete prezentovať ich výsledky a voľne ich využívať. Opatrenia prijaté voči porušovateľom licencií nám umožňujú dúfať, že boli prísne dodržané všetky podmienky a postup pri činnostiach v ňom uvedených.

Odporúčaná