obchodné

Ako organizovať výrobu nábytku

Ako organizovať výrobu nábytku

Video: SolidCAM CZ 2017 1 SWOOD Efektivní návrh a výroba nabytku 2024, Júl

Video: SolidCAM CZ 2017 1 SWOOD Efektivní návrh a výroba nabytku 2024, Júl
Anonim

Stále existuje dopyt po nábytku - podľa štatistík sa od roku 2000 zvyšuje o 15 - 20%. Myšlienka vlastnej výroby nábytku je preto celkom relevantná. Malý podnik, na rozdiel od veľkej továrne, môže vyrábať nábytok na individuálnu objednávku a pružnejšie reagovať na dynamiku ponuky a dopytu.

Image

Budete potrebovať

Osvedčenie o podnikateľskej činnosti bez vytvorenia právnickej osoby alebo balíka základných dokumentov na registráciu spoločnosti alebo partnerstva.

Návod na použitie

1

Vydať potrebné doklady a licenciu na prevádzkovanie práva.

2

Analyzujte trh výroby nábytku vo vašom meste a regióne. Vyberte si hlavný smer, ktorým budete pracovať - ​​výroba čalúneného nábytku, kancelárií, zvykov atď. Identifikujte konkurentov a vezmite na vedomie ich nedostatky.

3

Vyzdvihnite si izby. Mali by existovať najmenej dva z nich - salón-obchod, ktorý bude tiež sídliť kanceláriu pre prijímanie objednávok (ak budete vyrábať nábytok na objednávku), a dielňu na výrobu nábytku. Vyhľadajte sklad v miestach najväčšej koncentrácie potenciálnych zákazníkov. Dobrým riešením je centrum mesta, hypermarkety, zastávky verejnej dopravy. Výrobná dielňa sa naopak nachádza neďaleko mesta. Prenajatie izby je lacnejšie a nevyhnutný hluk nebude nikoho obťažovať. Najoptimálnejšou možnosťou je, samozrejme, kancelária, dielňa a salón shop na jednom mieste.

4

Získajte potrebné vybavenie a softvér na výrobu. Na trhu moderných zariadení je uvedený veľký výber obrábacích strojov s počítačovými programami na modelovanie a výrobu nábytku. Budete tiež potrebovať základnú sadu zariadení: sústruženie, frézovanie, obrábacie stroje a skladačky. Kúpiť alebo prenajať auto na prepravu nábytku a materiálov.

5

Vyzdvihnite zamestnancov. Budete potrebovať: predajcov v obchode, projektant-príjemcu objednávok (na výrobu nábytku na zákazku), pracovníkov v dielni (množstvo bude závisieť od objemu výroby), vodiča. Projektant musí poznať bežné výrobné programy. Ak chcete pracovať v dielni, vyberte odborníkov, ktorí sú schopní pracovať na rôznych strojoch s rôznymi materiálmi.

6

Premýšľajte nad plánom predaja, zostavte finančný plán.

Odporúčaná