obchodné

Ako kúpiť reštauráciu

Ako kúpiť reštauráciu

Video: Šéf Woltu: Berieme od reštaurácií 30 percent, ale zdá sa nám to férové 2024, Júl

Video: Šéf Woltu: Berieme od reštaurácií 30 percent, ale zdá sa nám to férové 2024, Júl
Anonim

Ak čelíte úlohe nákupu reštaurácie, musíte sa najskôr rozhodnúť o formáte budúceho stravovacieho podniku, ako aj o špecializácii v geografickom regióne. Napríklad to môže byť demokratická talianska pizzeria alebo pivná reštaurácia, ktorá ponúka pivo a alpskú kuchyňu, alebo prémiová francúzska reštaurácia, na ktorú sa vzťahuje výraz „gurmánska reštaurácia“.

Image

Budete potrebovať

  • - legálna opätovná registrácia;

  • - priestory;

  • - vybavenie;

  • - výrobky;

  • - personál.

Návod na použitie

1

Vykonajte prieskum trhu s formátmi reštaurácií, ktoré sú vo vašom meste najviac žiadané. V súčasnosti existuje tendencia otvárať lacné pivárne v obytných zónach. Ale možno ich už máte dosť, - v skutočnosti to ukáže marketingový prieskum. Môže byť vykonaná sami, alebo si ju môžete objednať v špecializovanej spoločnosti. Keď sa rozhodnete pre formát, výberom návrhov na predaj hotového reštauračného podniku môže byť poverená rovnaká spoločnosť.

2

Analyzujte všetky dostupné ponuky. Ak bývalý majiteľ predá reštauráciu, jeho podnik pravdepodobne nešiel tak dobre, ako plánoval vo fáze prípravy podnikateľského plánu. Vašou úlohou nie je spoliehať sa iba na slová predajcu, zostaviť kompletný obraz o možných problémoch. Na tento účel sa odporúča vykonať nezávislý audit, ktorý pozostáva z troch hlavných blokov: výrobný, riadiaci a personálny audit. Keďže nevieme o skutočnom stave vecí, je chybou veriť, že môžete propagovať reštauráciu, ktorá „nešla“ s predchádzajúcim vlastníkom.

3

Preskúmajte finančné záznamy. Venujte pozornosť nedoplatkom do rozpočtových a mimorozpočtových štátnych fondov (vrátane daňového inšpektorátu, dôchodkového fondu, fondu sociálneho poistenia atď.). Nezabudnite analyzovať súvahu podniku. Aj keď používa zjednodušený daňový systém, požiadajte kvalifikovaného účtovníka alebo audítora, aby vám pomohol zistiť čísla. Odporúča sa tiež zmieriť dlhy so všetkými dodávateľmi výrobkov, alkoholom, vybavením atď. Zistite, či sa nevyplácajú mzdy zamestnancov.

4

Vytvorte podnikateľský plán. Vždy je lepšie spoliehať sa na váš model budovania firmy, ako na použitie hotového podniku. V tomto dokumente nezabudnite zohľadniť výrobné, marketingové, finančné a marketingové časti. Ten má maximálne požiadavky. Vzhľadom na skutočnosť, že s najväčšou pravdepodobnosťou budete musieť urobiť významné zmeny v umiestnení reštaurácie (alebo radikálne zmeniť propagačný program), marketingová časť podnikateľského plánu by sa mala stať istou vlajkovou loďou na uvedenie podniku do zóny ziskovosti. Po dokončení prípravnej fázy sa uistite, že všetko je v súlade s dokumentmi a či máte jasný akčný plán, rozhodnite sa, ako bude transakcia zaplatená a vlastník bude opätovne zaregistrovaný, a potom pokračujte v akcii.

Foto reportáž zo skaly nad Volgou 2013

Odporúčaná