Obchodná komunikácia a etika

Ako ponúknuť tovar do obchodu

Ako ponúknuť tovar do obchodu

Video: Bývaj s nami Váš overený obchod s nábytkom 2024, Júl

Video: Bývaj s nami Váš overený obchod s nábytkom 2024, Júl
Anonim

Pri práci s obchodmi je dosť problémov. Sú plné tovaru. Manažéri poukazujú na skutočnosť, že nie je potrebné nič. Ak chcete predať výrobok do obchodu, musíte ponúknuť nielen produkt, ale aj niečo viac: lepšie služby ako konkurenti, lepšie riešenie pracovných momentov. Je dôležité presvedčiť klienta, že nebude strácať čas, keď začne s vami pracovať.

Image

Návod na použitie

1

Pochopte dôležitý bod: obchod získava nové problémy s každým novým dodávateľom. Skúsenosti s predchádzajúcimi chybami dodávateľov spôsobujú, že vedúci skladu majú na starosti nové ponuky. Preto sa predaj tovaru skladá z 2 častí: najprv sa „predáte sami“ ako spoľahlivý obchodný partner, potom predáte tovar. Pochopenie tejto nuansy vám pomôže vidieť situáciu z pohľadu druhej strany a nájsť správne slová v rokovaniach.

2

Choďte do obchodu a zistite problémy potenciálnych partnerov. Zabudnite na svoj produkt. Povedzme, že budete pracovať na tomto trhu, ale teraz ste prišli zistiť, s akými problémami sa obchod stretáva pri práci s dodávateľmi. Vypočujte si, čo už bolo povedané, a sľúbte, že prídete, keď môžete ponúknuť riešenie týchto problémov.

3

Zamyslite sa nad konverzáciou v minulosti. Nájdite slabiny v konkurencii na základe toho, čo ste povedali. Navrhnite plán služieb obchodu, ktorý je nadradený iným dodávateľom. Zvážte, ako najlepšie ukázať tento rozdiel pri správe obchodu.

4

Zopakujte rokovania. Kým nebudete hovoriť o produkte. Ide o to, ako bude pre kupujúceho pohodlné spolupracovať s vašou spoločnosťou.

5

Získajte prvú objednávku. Môže to byť malé, pretože vás v podnikaní otestujú. Diskutujte o minimálnej objednávke do budúcnosti.

Venujte pozornosť

Konkurenti si všimnú pokles predaja spojený s vašim vystúpením na trhu. Budú sa snažiť zlepšovať kvalitu služieb a niečo vás predbehnú. Nezabudnite preto pravidelne opakovať všetky zvažované kroky.

Užitočné rady

Po doručení skontrolujte obchod. Opýtajte sa, či je všetko v poriadku. Váš záujem o partnerov ich povedie k ďalšej spolupráci s vašou spoločnosťou.

Odporúčaná