Obchodná komunikácia a etika

Ako ponúknuť svoje služby

Ako ponúknuť svoje služby

Video: Čo ponúknuť Firmám (a akým) | Najlepšie platené služby 2024, Júl

Video: Čo ponúknuť Firmám (a akým) | Najlepšie platené služby 2024, Júl
Anonim

Nezávislý pracovník - osoba vykonávajúca prácu bez uzatvorenia dlhodobej zmluvy so zamestnávateľom. Najčastejšie musí ponúkať svoje služby prostredníctvom internetu, novín, osobných spojení. Niekedy sa musíte stať pravidelným na rôznych fórach. Ako ponúknuť svoje služby s maximálnou účinnosťou?

Image

Návod na použitie

1

Dizajnéri, copywriteri, katalogizéri a ďalší nezávislí umelci, ktorí ponúkajú svoje služby, sa každý deň objavujú na rôznych fórach a nezávislých burzách. Bohužiaľ, len veľmi málo z nich dokáže získať objednávky.

2

Čo robí copywriter zvyčajne, kto chce prijať objednávku na písanie materiálov na vyplnenie stránok? Nájde fórum na konkrétnu tému, ktoré potenciálni zákazníci navštevujú, a ponúka svoje služby na základe svojho portfólia. Získané skúsenosti, samozrejme, nemajú malý význam. Skúsenosti však nie vždy stačia na úspech.

3

Každé jednotlivé fórum je nezávislá komunita, v ktorej existujú orgány a vyvrhovatelia. Posledne menovaných však môžu byť celkom rešpektovanými ľuďmi v inej komunite, ale pre toto fórum sú pozitívne odporúčania tretích strán prakticky irelevantné.

4

Ako môžete získať dôveryhodnosť profesionálneho umelca? Jedným z efektívnych spôsobov je napísať na vybrané fórum určitý počet správ, ktoré zodpovedajú téme a obsahu fóra. Takto si môžete postupne získavať povesť človeka, ktorý chápe problémy diskutované na fóre.

5

Niektoré fóra ponúkajú účastníkom možnosť dať body za takzvanú reputáciu. Objektivita takýchto hodnotení samozrejme neodráža vždy skutočný stav vecí, ale pre potenciálneho zákazníka môže reputácia slúžiť ako vodítko pri výbere kandidáta.

6

Zákazníci venujú pozornosť aj dátumu registrácie, ktorý nepriamo naznačuje vašu skúsenosť. Ak teda plánujete pracovať určitým smerom a ponúkať svoje služby ako nezávislý špecialista, je rozumné zaregistrovať sa v príslušných tematických komunitách.

7

Môžete tiež podniknúť aktívne kroky na vybudovanie reputácie. Za týmto účelom môžete otvoriť tému, v ktorej vysvetlíte podstatu svojich služieb. Ponúkajte zadarmo (alebo so značnou zľavou) pracovný výkon.

8

Niektorí nezávislí majú negatívny postoj k dokončeniu úloh pre potenciálneho zákazníka. Ich argumenty sú približne tieto: „Prečo som, skúsený špecialista, venoval svoj drahocenný čas testovacím úlohám? Koniec koncov, ktokoľvek sa môže nezávisle zoznámiť s ukážkami svojej práce alebo spätnou väzbou tých, s ktorými som musel spolupracovať.“ Tento prístup je však často krátkozraký a môže viesť k strate potenciálne ziskových objednávok.

9

Samozrejme, že sú dôležité konkrétne podmienky na vykonanie testovacej úlohy. Nie vždy sú také podmienky primerané a prijateľné. Bezplatný testovací článok je jedna vec a objemná filozofická rozprava, ktorú vám ponúkame na vyhodnotenie vašich schopností, je ďalšia. V druhom prípade môže byť užitočné vzdať sa a hľadať iného, ​​realistickejšieho zamestnávateľa.

10

Tiež by ste sa nemali hanbiť požiadať o pozitívnu spätnú väzbu na svoju prácu v prípade úspešnej spolupráce.

11

Čo keby ste z nejakého dôvodu neboli schopní splniť požiadavky zákazníka? Malo by sa pamätať na to, že zákazník ako stály člen komunity je pravdepodobne autoritatívnejší ako vy. Preto nepochybne bude väčšina účastníkov počúvať skôr jeho názor ako váš.

12

Ak v konfliktnej situácii nie ste schopní ju vyriešiť vo svoj prospech a obhájiť svoj vlastný názor, potom má zmysel pripomenúť si jedno z pravidiel udržiavania značky, ktoré hovorí, že je ľahšie vytvoriť novú značku, ako obnoviť starú. Keďže ste boli povolaní neprofesionálnym účinkujúcim, pravdepodobne bude rozumné nezačať sa v odôvodnených diskusiách, ale začať budovať povesť znova registráciou pod iným menom.

13

Pasívny spôsob hľadania zákazníka nie je potrebné znižovať. Ak to chcete urobiť, v podpise na fóre môžete zanechať odkaz s popisom svojich služieb a naďalej profesionálne komunikovať po odbornej prezentácii svojich myšlienok počas diskusií.

  • Ako ponúknuť svoje služby na voľnej nohe?
  • ako ponúknuť ľuďom prácu

Odporúčaná