obchodné

Ako si prenajať kontajner na palube

Obsah:

Ako si prenajať kontajner na palube

Video: Výlet do Južnej Ameriky 🌎 | Cestovanie v Argentíne, Uruguaji a Čile: 3 mesiace 3 krajiny! ✈️ 2024, Jún

Video: Výlet do Južnej Ameriky 🌎 | Cestovanie v Argentíne, Uruguaji a Čile: 3 mesiace 3 krajiny! ✈️ 2024, Jún
Anonim

Ak čelíte zrejmej potrebe používať kontajner na akomkoľvek type riečneho alebo námorného plavidla, musíte si pozorne prečítať základné pravidlá, na základe ktorých sa vykonáva akýkoľvek druh prepravy a uzatvárajú sa oficiálne dohody o prenájme kontajnerov.

Image

Pred prenajatím kontajnera na lodi musí vlastník nákladu uzavrieť prepravnú zmluvu. Prepravca alebo prepravca spravidla poskytuje kontajner s 20 alebo 40 stôp alebo chladničku pre rýchlo sa pohybujúci náklad, ktorý vyžaduje náklad za zvláštnych teplotných podmienok. V prípade prepravy sypkých a tekutých látok vodou je možné použiť aj špeciálne nádrže a takzvané plošinové kontajnery.

Ak ide o pohyb nebezpečných látok, musí sa pamätať na to, že vybraný dopravca musí v plnej miere spĺňať všetky požiadavky bezpečnostných opatrení a musí mať povolenie na rôzne práce, ktoré zahŕňajú nakladanie a vykladanie.

Nakladanie a vykladanie

Podľa súčasných pravidiel pre takýto nájom sú prázdne kontajnery dodávané do skladu odosielateľa za účelom vlastného naloženia poskytnutého objektu s obsahom. Naplnený kontajner sa doručí do prístavu a umiestni na loď, s ktorou bola predtým uzavretá prepravná zmluva.

Po príchode sa kontajner prepraví k príjemcovi uvedenému v dokumentoch, ktorý ho vyprázdni sám, po ktorom sa doručí prázdny do prístavu, kde sa preloží na svoje obvyklé miesto.

Požiadavky nájomcu

Hlavnými požiadavkami pre prenajímateľa sú pravidlá správneho naplnenia nádoby: dostupné hmotnosti by sa mali rovnomerne rozložiť, sústrediť sa na stred podlahy, zatiaľ čo ťažké závažia musia byť umiestnené pod ľahkou hmotou a voľný priestor je vyplnený tlmiacimi materiálmi.

Kontajner by nemal byť preťažený a musí obsahovať špeciálne symboly a nálepky o nebezpečenstve prepravovaného nákladu a ďalšie potrebné informácie. Nádoba je zaistená špeciálnym tesnením. Spolu s nákladom je prenajímateľ vybavený baliacim zoznamom s úplnou špecifikáciou voľných miest, plánom umiestnenia nákladu a faktúrou. Prenajímateľ alebo jeho úradný zástupca majú kedykoľvek právo overiť dodržiavanie pravidiel. Zároveň je zakázané prehliadať náklad a ešte viac otvárať plomby.

Odporúčaná