obchodné

Aký počiatočný kapitál je potrebný na založenie podniku

Obsah:

Aký počiatočný kapitál je potrebný na založenie podniku

Video: Class 02 Reading Marx's Capital Vol I with David Harvey 2024, Júl

Video: Class 02 Reading Marx's Capital Vol I with David Harvey 2024, Júl
Anonim

Začínajúci podnikateľ, ktorý začína podnikať, musí vyriešiť veľa zložitých problémov. Je potrebné pripraviť podnikateľský plán, vybrať izbu, premyslieť koncept produktu. Veľa obchodných problémov spočíva v otázke financovania. V prvej fáze je dôležité správne vypočítať potreby budúceho podniku v hotovosti.

Image

Počiatočné náklady na otvorenie výrobného podniku

Obchodný podnik je najčastejšie organizovaný na výrobu akéhokoľvek tovaru alebo služieb a ich priame uvedenie na trh. Je dosť ťažké poskytnúť všeobecné odporúčania týkajúce sa množstva finančných prostriedkov, ktoré budú potrebné na organizáciu tradičného podnikania. Veľa sa určí podľa charakteru podnikania a rozsahu navrhovanej činnosti.

Najväčšie náklady na spoločnosť čakajú na výrobu tovaru. V tomto prípade bude počiatočný kapitál potrebný na nákup alebo prenájom výrobných zariadení, nákup vybavenia a nákup prvých dávok surovín.

V závislosti od plánu podnikateľa sa počiatočné náklady môžu pohybovať od niekoľkých desiatok do niekoľko stoviek tisíc dolárov.

Počiatočné financovanie sa môže znížiť, ak sa výrobný proces optimalizuje odstránením niekoľkých pomocných operácií alebo ich prevedením na externalizovanú spoločnosť na vykonanie. Potrebné vybavenie sa nemusí kupovať, v prvej fáze sa jeho časť môže prenajať alebo prenajať.

Odporúčaná