Druhy činností

Ako zaregistrovať neziskovú organizáciu

Ako zaregistrovať neziskovú organizáciu

Video: Top téma - NEZISKOVÉ ORGANIZÁCIE 2024, Júl

Video: Top téma - NEZISKOVÉ ORGANIZÁCIE 2024, Júl
Anonim

Nie všetky organizácie sledujú také ciele, ako je zisk. Pre združenia, ktoré sa vytvárajú s cieľom rozvíjať charitu, šport alebo kultúru, existuje osobitná registračná schéma so štátnymi orgánmi.

Image

Budete potrebovať

  • - pas;

  • - osvedčenie o registrácii právnickej osoby;

  • - výpis z registra právnických osôb;

  • - peniaze na zaplatenie poplatku.

Návod na použitie

1

Zistite, či je neziskový stav vašej organizácie vhodný. Ako hlavný cieľ by mala deklarovať akúkoľvek činnosť, ktorá nesúvisí s získavaním vecných výhod. Poskytovanie platených služieb touto organizáciou môže byť okrem toho povolené, ale v obmedzenom rozsahu. Napríklad charitatívna organizácia založená ako nezisková organizácia môže organizovať aukcie na podporu zraniteľných skupín obyvateľstva s cieľom získať prevádzkový kapitál.

2

Rozhodnite sa, kto bude organizáciou viesť stretnutie budúcich vodcov. Na to budete musieť vytvoriť balík základných dokumentov vašej spoločnosti - listinu organizácie a zápisnicu zo stretnutia, že bolo rozhodnuté vytvoriť novú neziskovú štruktúru. V charte musíte regulovať zloženie vedenia organizácie, jej názov, možnosť odstúpiť od nej alebo sa k nej pripojiť.

3

Zhromaždite potrebné dokumenty na registráciu. Pas bude stačiť pre jednotlivca, a ak je zriaďovateľ právnickou osobou, budete potrebovať jeho registračné doklady, výpis z Registra právnických osôb v celom Rusku, ako aj preukaz totožnosti vedúceho. Zaplaťte aj registračný poplatok novej právnickej osoby. Suma a podrobnosti nájdete na daňovom úrade v mieste bydliska.

4

Preneste balík dokumentov na ministerstvo spravodlivosti v mieste registrácie organizácie. Kompletný zoznam ich adries nájdete na nasledujúcom odkaze - http://www.bcm.ru/parts/3283. Príďte k jednej z nich počas pracovných hodín. Budete tiež musieť na mieste napísať žiadosť o registráciu neziskovej organizácie.

5

Počkajte, kým sa nevyhotovia registračné dokumenty, a vyzdvihnite ich. Odteraz bude vaša nezisková organizácia považovaná za oficiálne existujúcu.

registrácia neziskových organizácií

Odporúčaná