Druhy činností

Ako otvoriť marketingovú agentúru

Ako otvoriť marketingovú agentúru
Anonim

Potrebu kvalitného marketingu dnes pociťuje väčšina spoločností. Nie každý podnik si však môže dovoliť mať plnohodnotné marketingové oddelenie. Otvorenie agentúry poskytujúcej širokú škálu služieb v oblasti prieskumu trhu a riadenia trhu má vynikajúce vyhliadky.

Image

Budete potrebovať

  • - kancelária;

  • - počiatočný kapitál;

  • - personál.

Návod na použitie

1

Analyzujte hospodársku situáciu vo vašom meste. Je možné, že žijete v uzavretej komunite alebo s malým počtom obyvateľov. Takéto faktory môžu byť hlavnou prekážkou otvorenia marketingovej agentúry, pretože od príslušných služieb sa nebude žiadať.

2

Vyzdvihnite zamestnancov. Na každý smer stačí jeden špecialista. V prípade potreby si každý z nich môže pomôcť sám pre seba. Je vhodné nájsť zamestnancov so špecifickými skúsenosťami. Napríklad odborník na marketingový výskum by sa mal dobre oboznámiť s hospodárskou situáciou vášho mesta, mal by mať vlastnú databázu hlavných účastníkov trhu a mal by rozumieť zložitosti trhových podmienok, ktoré sú špecifické pre váš región alebo mesto.

3

Vyberte špecializáciu agentúry. Môžete sa zamerať na jednu oblasť marketingu, napríklad na styk s verejnosťou alebo prieskum trhu. Ak máte dostatok zdrojov, môžete otvoriť spoločnosť, ktorá poskytuje celý rad marketingových služieb.

4

Vyberte si izbu. V takom prípade je veľmi dôležitá dobrá oprava a dizajn vašej kancelárie. Každý klient, ktorý príde k vám, by mal vidieť, čo ste schopní, ako obchodníci. Váš vlastný imidž bude pracovať pre vás.

5

Vyberte propagačné kanály svojej agentúry. Umiestňujte reklamy do tematických adresárov a obchodných periodík, organizujte priame zasielanie svojich služieb najväčším spoločnostiam v meste. V počiatočnej fáze nebude vždy ľahké nájsť nových zákazníkov. Vybudujte si základňu, vytvorte portfólio objednávok av budúcnosti už dokončené projekty budujú vašu reputáciu a skúsenosti.

Užitočné rady

Rozšíriť rozsah spolupráce vo všetkých smeroch. Marketingová agentúra nemôže pracovať oddelene. Striedanie v podnikateľskej komunite a vonkajšia činnosť zabezpečia stabilitu podnikania.

Odporúčaná