Obchodné riadenie

Ako zostaviť podnikateľský plán pre salón krásy

Ako zostaviť podnikateľský plán pre salón krásy

Video: God of War | Raising Kratos | "Making Of" Documentary 2024, Júl

Video: God of War | Raising Kratos | "Making Of" Documentary 2024, Júl
Anonim

Krása v skutočnosti nie je pre obyvateľov našej krajiny novým slovom. Každý si pamätá sovietske kadernícke salóny, kde si môžete urobiť účes, slávnostný štýl, upraviť tvar obočia a obnoviť manikúru. Teraz, ako predtým, v kozmetických salónoch nájdete rovnaké základné služby a majstri sú tiež priateľskí a hovoriaci. Existujú však inovácie: moderné salóny ponúkajú svojim klientom služby kozmetického salónu, solárium a dokonca aj kúpeľné služby.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr sa sami rozhodnite, aký typ salónu plánujete otvoriť: salón ponúkajúci základné služby, salón strednej triedy (kadernícke služby, manikúra a salón krásy, solárium) a štúdio salón (lux de luxe). Potom určte súbor služieb, ktoré budú ponúkané vo vašom salóne.

2

Salón základných služieb sa môže vyznačovať frázou „lacný a veselý“: nachádza sa blízko domu, pohodlný pracovný harmonogram, prijateľné ceny. V salónoch strednej triedy zvyčajne zamestnáva kvalifikovanejší personál, ktorý môže zákazníkom ponúknuť individuálny a kreatívny prístup. V kozmetickom štúdiu môžete získať exkluzívne autorské služby. a širokú škálu služieb starostlivosti o telo a tvár založenú na profesionálnej elitnej kozmetike.

3

Na otvorenie základného typu salónu bude potrebné najmenej jeden milión rubľov, vrátane nákladov na opravy, nákupu vybavenia, spotrebného materiálu a reklamy. V súlade s tým bude salón vyššie uvedenej triedy stáť oveľa viac, toto by sa malo zohľadniť pri príprave podnikateľského plánu.

4

Po rozhodnutí o type kozmetického salónu začnite s výberom správnej izby. Je zrejmé, že je lepšie otvoriť štúdio salónu bližšie k centru mesta, kde bude vyššia premávka.

5

S obchodným plánom znášajte náklady na opravy alebo rekonštrukcie priestorov budúceho kozmetického salónu. Upozorňujeme, že vybavenie kabíny je regulované hygienickými normami a predpismi (SNiP). Minimálne zábery sú 14 m2 pre prvé pracovisko a 7 m2 pre každé ďalšie pracovisko.

6

Zabezpečte miestnosť s vetracím systémom, pretože kadernícke salóny sú priemyselne podmienečne škodlivé. Z tých istých dôvodov by sa v kabíne mala nachádzať sprcha pre zamestnancov.

7

Ak bude kozmetický salón umiestnený v obytnej budove, získajte písomné povolenie od všetkých obyvateľov najbližších apartmánov.

8

Teraz začnite nakupovať vybavenie pre pracovné miesta a profesionálne kadernícke potreby. Podľa noriem musí mať každý pracujúci kapitán najmenej tri smeny pracovných odevov a bielizne (uteráky, peignoiry a servítky). Je vhodné poskytnúť všetkým zamestnancom uniformu - vytvorí sa tak firemný štýl a remeselníci sa pripravia na prácu.

9

Majstri by mali mať všetky nástroje potrebné na prácu: rôzne nožnice, hrebeňové súpravy, profesionálne sušiče vlasov, strojčeky na strihanie vlasov, elektrické strojčeky na strihanie vlasov, rozptyľovače vlasov, vyrovnávače vlasov atď.

10

Vopred sa starajte o spoľahlivých dodávateľov materiálov a nástrojov.

11

Teraz začnite hľadať zamestnancov kozmetického salónu. Nemôžete to urobiť bez administrátora, účtovníka, manikúry, kozmetičky a univerzálnych kaderníkov.

12

Takže všetko je pripravené na objavenie. Nastal čas inzerovať nový salón krásy. Využívať reklamu na tlačených médiách (letáky, reklamy), ponúkať zľavy pre prvých návštevníkov a pekné bonusy. Najúspešnejším príkladom reklamy je ústne vyjadrenie, pomocou ktorého spokojní zákazníci odporúčajú tento alebo ten kozmetický salón svojim priateľom a príbuzným.

Venujte pozornosť

Povzbudzujte klientov, aby sa vopred zaregistrovali, takže všetky peniaze, ktoré dostane pán za úlohu, pôjdu do pokladne, a nie do vrecka Master.

Užitočné rady

Je rozumné kúpiť jednorazové spodné prádlo a pracovné odevy pre remeselníkov. Balia sa v sterilnom obale a nemusia sa umyť.

  • Ako otvoriť salón krásy.
  • podnikateľský plán na otvorenie salónu krásy

Odporúčaná