obchodné

Ako začať podnikať v reštaurácii

Ako začať podnikať v reštaurácii

Video: Ako začať podnikať⎮MAKAM Daily #168 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať⎮MAKAM Daily #168 2024, Júl
Anonim

Podnikanie v reštaurácii bude úspešné, ak si vyberiete správny formát pre inštitúciu (kaviareň, bistro, reštaurácia). Jeho úspech tiež závisí od nezameniteľného výberu najžiadanejšej špecializácie (národná kuchyňa, morské plody, steaky). Ďalším dôležitým aspektom je výber regiónu. V súčasnosti sú najväčšie dopyt po talianskych reštauráciách, za ktorými nasledujú kavkazské reštaurácie. Japonská a čínska kuchyňa, aj keď sú stále populárne, je to klesajúci trend.

Image

Budete potrebovať

koncept budúcej reštaurácie, podnikateľský plán, marketingový plán, priestory, vybavenie, výrobky, zamestnanci.

Návod na použitie

1

Vyberte si izbu, ktorá bude zodpovedať formátu inštitúcie. Hlavnými kritériami výberu sú prítomnosť tokov klientov a vhodné rozloženie vnútri. Mala by existovať aj možnosť rozdelenia oblasti na tri hlavné časti: výroba, kancelária a hala. Mnoho začínajúcich reštaurátorov v tejto fáze robí jednu nenapraviteľnú chybu. V snahe umiestniť maximálny počet sedadiel v hale „okrádajú“ výrobné priestory, kombinujú teplé a studené dielne a znižujú počet technických miestností. V dôsledku toho kontrolné orgány nevydávajú povolenia otvoreným prevádzkam, musia všetko prepracovať.

2

Vyzvite projektanta, aby vypracoval technický plán, v ktorom bude uvedené hlavné vedenie inžinierskych komunikácií, ktoré sú spojené s technologickým zariadením. Určite zabezpečte dobrú odsávaciu kapotu - bez nej je veľmi ťažké pracovať v horúcej predajni a v lete to nie je príliš pohodlné.

3

Získajte technologické a komerčné vybavenie. Prvá skupina zahŕňa chladenie, tepelné, mechanické. Do druhej - káva a pivo. Tiež si bez problémov kúpte automatizačný systém. Program, ktorý si vyberiete, závisí od vašich možností, ako aj od plánovanej kapacity reštaurácie. Odborníci, ktorí inštalujú ACS, spravidla pomôžu s prípravou na prácu s ním.

4

Získajte povolenia od Rospotrebnadzor a požiarnej inšpekcie. Ak pred vami funguje prevádzkované stravovacie zariadenie, spravidla neexistujú žiadne osobitné problémy s orgánmi dohľadu. Ale pri zmene profilu sú veľmi možné. V takom prípade by ste si mali pozorne vypočuť požiadavky, napraviť nedostatky a znova odoslať žiadosť, aby ste zvážili svoj problém.

5

Vytvorte personálny stôl. Ak je vaša reštaurácia v malej kaviarni, niektoré pozície sa dajú kombinovať. Napríklad barman môže byť správcom a šéfkuchárom môže byť správca. Všetko je však veľmi individuálne a závisí nielen od špecifík inštitúcie, ale aj od osobností určitých pracovníkov. Aby ste predišli riziku najímania bezohľadných pracovníkov, preberajte výber personálu so všetkou zodpovednosťou. Napíšte popis práce, požiadajte zamestnancov, aby ich podpísali. Vypracujte pracovné zmluvy, v ktorých sa jasne uvedú práva a povinnosti zamestnancov.

6

Navrhnite menu. Môže to byť malé: dosť tri alebo štyri pozície v každej sekcii. Realizácia veľkého menu je zložitá, navyše si vyžaduje veľké zásoby, čo nevyhnutne povedie k vážnym odpisom. Odošlite dokumenty na vydanie povolenia na alkohol. 40 percent príjmu z reštauračného priemyslu tvorí kuchyňa a 60 percent bar, takže veľmi užitočná bude licencia na alkohol.

Venujte pozornosť

Pri nedostatočných investíciách existuje riziko, že nebudete mať dosť na niečo veľmi dôležité, napríklad na propagáciu.

Užitočné rady

Aby bol podnik v reštaurácii úspešný, musíte začať napísaním koncepcie, to znamená obchodného plánu budúcej reštaurácie.

Súvisiaci článok

Ako otvoriť vlastnú reštauráciu

Odporúčaná