Obchodné riadenie

Ako rásť do stredného podnikania

Ako rásť do stredného podnikania

Video: Ekonomika a nezamestnanosť na Slovensku v roku 2021. Ako to vidíte vy? | InvestičnýBlog.sk 2024, Smieť

Video: Ekonomika a nezamestnanosť na Slovensku v roku 2021. Ako to vidíte vy? | InvestičnýBlog.sk 2024, Smieť
Anonim

Stredné podniky od malých a mikropodnikov sa líšia nielen štatútom. Majitelia spoločností strednej úrovne majú najčastejšie vernejšie podmienky na poskytovanie úverov a financovanie zo strany štátu.

Image

Budete potrebovať

  • - správa HR za rok;

  • - stratégia rozvoja podniku;

  • - výročná správa.

Návod na použitie

1

Analyzovať výročnú správu podniku a porovnávať ju s prácou z predchádzajúcich rokov. Analyzujte hlavné silné stránky vášho podnikania. Ak je vaša cesta výrobou, mali by ste analyzovať príjmy za posledný rok a objem prevádzkového kapitálu.

2

Vykonajte analýzu rozvojovej stratégie podniku na nadchádzajúce roky. Ak takýto akčný program neexistuje a správa funguje na základe problémov, mali by ste začať vytvárať takýto dokument. Bude vychádzať z najnovších údajov výročnej správy. Podľa správy personálneho oddelenia by sa mala paralelne vykonávať analýza schopností kolektívu práce, možností optimalizácie pracovného času, aktualizovania úloh pre podriadených a možnosti mzdového fondu.

3

Preskúmajte príležitosti na rozšírenie podniku. Podľa súčasnej legislatívy musí byť zapojených 101 až 250 ľudí, aby sa dosiahla stredná úroveň podnikania v podniku.

4

Analyzujte obrat a preskúmajte možnosti zvýšenia ročného zisku spoločnosti. Ak je vaša činnosť spojená s výrobou, mali by ste tiež analyzovať predajný trh, objemy výroby a požiadavky spotrebiteľského trhu. V prípade, že pracujete na trhu obchodu alebo poskytovania služieb, budete potrebovať marketingový prieskum dopytu spotrebiteľov a dôkladnú štúdiu problému rozširovania alebo rozširovania maloobchodných priestorov.

5

Kombinujte údaje a vytvorte algoritmus akcií na zvýšenie predaja, rozšírenie personálu. Existujú však prípady, keď nie je možné rozšíriť výrobu alebo obchod. Môže to byť z viacerých dôvodov nezávislých od riadenia spoločnosti: nízka demografická politika, odliv obyvateľstva alebo pokles prosperity spotrebiteľov. V tomto prípade by vedenie podniku malo premýšľať o vývoji nových činností bez prerušenia zo svojho hlavného zamerania. Vzhľadom na finančné možnosti môže spoločnosť ľahko rozšíriť svojich zamestnancov, zvýšiť ročný obrat podniku a upevniť svoju pozíciu na trhu. Nedostatok finančných prostriedkov sa dá vyriešiť prilákaním externých investorov, veriteľov a dokonca aj finančnej účasti štátu. Nezabúdajte však, že podľa zákona by stredný podnik nemal mať viac ako 25% zahraničných alebo štátnych investícií do fixného kapitálu.

Odporúčaná