Obchodné riadenie

Ako zmeniť názov organizácie

Ako zmeniť názov organizácie

Video: Ako si zmeniť meno a heslo na WiFi 2024, Júl

Video: Ako si zmeniť meno a heslo na WiFi 2024, Júl
Anonim

V rôznych fázach činnosti organizácie môže byť potrebné zmeniť jej názov. Postup registrácie zmien názvu spoločnosti LLC alebo IP je upravený federálnymi zákonmi č. 129-ФЗ (z 8. augusta 2001) a č. 14-ФЗ (z 8. februára 1998).

Image

Návod na použitie

1

Pripravte návrh premenlivých údajov v základných dokumentoch organizácie. Zorganizuje sa valné zhromaždenie zakladateľov organizácie, na základe ktorého by sa mal vypracovať protokol o zmenách a doplneniach charterových dokumentov. V tomto prípade sa medzi zakladateľmi uzavrie dohoda o založení podniku, kde sa stanoví postup vykonávania činnosti, odhalí sa výška schváleného kapitálu, ako aj veľkosť a hodnota podielu každého zo zakladateľov.

2

Podajte žiadosť o štátnu registráciu všetkých zmien v zakladajúcich dokumentoch organizácie a predložte ich daňovému úradu v mieste výkonného orgánu organizácie. Overte to svojou pečaťou a podpisom, ktorého pravosť musí overiť notár. Ak chcete zistiť postup vyplnenia existujúceho formulára žiadosti, prečítajte si vyhlášku Federálnej daňovej služby č. SAE-Z-09/16, odsek A (z 1. novembra 2004). Žiadosť sa musí podať v papierovej aj elektronickej podobe.

3

K žiadosti priložte všetky štatutárne dokumenty vašej organizácie (overené kópie), ktoré by mali obsahovať informácie potrebné na opätovnú registráciu názvu. Platiť štátny poplatok vo výške stanovenej zákonom po prijatí podrobností o vystavení dokladu daňovým úradom. Upozorňujeme, že žiadosť aj balík dokumentov možno zaslať poštou príslušnej pobočke daňového úradu doporučenou poštou s oznámením.

4

Ak sa okrem názvu rozhodnete zmeniť adresu sídla organizácie, daňové orgány budú musieť vykonať zmeny v zjednotenom štátnom registri právnických osôb / zjednotenom štátnom registri právnických osôb av súlade s novou adresou zaslať váš registračný spis svojim kolegom.

5

Do daňového oddelenia dostanete do 5 dní od dátumu podania dokumentov nové osvedčenie o aktualizovaných záznamoch v Zjednotenom štátnom registri právnických osôb / USRIP. Ak chcete získať overené kópie nových štatutárnych dokumentov vašej organizácie, urobte vyhlásenie. K nemu priložte originály požadovaných dokumentov a pošlite ich daňovým úradom.

Odporúčaná