obchodné

Ako začať kováčstvo

Ako začať kováčstvo

Video: Umelecké kováčstvo www.kovaneruze.sk 2024, Júl

Video: Umelecké kováčstvo www.kovaneruze.sk 2024, Júl
Anonim

Kováčstvo je jedným z najstarších povolaní človeka. A dnes záujem o kované výrobky nezmizne. Kovové ploty domov, prvky okien, kovové lavičky vyrobené kovaním vyzerajú veľmi elegantne. Podnik na výrobu kovových diel môže priniesť dobrý zisk, ak je správne usporiadaný.

Image

Návod na použitie

1

Určite, ktorú metódu kovania budete používať vo vašom podniku. V súčasnosti sa čoraz viac podnikateľov rozhoduje používať kovanie za studena. Pri tejto metóde sa kovové polotovary lisujú alebo ohýbajú na špeciálnych strojoch. Výsledkom je, že počiatočné prvky sa získavajú z dlhého profilu, ktorý sa následne spája zváraním do rôznych výrobkov kovaného prelamovaním.

2

Ak sa chcete vyhnúť vyčerpaniu fyzickej práce a uvoľneniu pracovnej sily, vyberte použitie obrábacích strojov. Sú spoľahlivé, ľahko ovládateľné a bezpečné na používanie. Údržba kovacích strojov za studena nevyžaduje osobitnú kvalifikáciu.

3

Naučte sa základné kroky pri kovaní za studena. Patria sem: navrhovanie náčrtu produktu; výroba kovaných prvkov; montáž kovových konštrukcií; základný náter, sfarbenie a patinovanie.

4

Zistite, ktoré oblasti práce budete potrebovať na otvorenie svojho kováčskeho podnikania. Súčasťou výroby by mala byť kováčska dielňa, montážna oblasť a lakovňa. Na prispôsobenie výrobnej kapacity potrebujete priestor asi 500 metrov štvorcových. m) Zabezpečte miesto pre pomocné a domáce priestory (sklad, baliaci priestor, sanitárna jednotka atď.).

5

Posúdiť potrebu vybavenia a nástrojov. Upozorňujeme, že budete potrebovať kovacie stroje, zváračky, stoly na montáž kovaných výrobkov, rezací stroj na rezanie a sekanie, brúsku, kompresor so striekacou pištoľou na natieranie hotových výrobkov.

6

Nájdite tú pravú miestnosť pre vás. Ideálnou možnosťou je prenajať si časť dielne v podniku na spracovanie kovov. Takéto miesto je spravidla už minimálne pripravené na kováčstvo a vyžaduje si iba inštaláciu kovacieho zariadenia.

7

Odhadnite potrebu zamestnancov. Na zabezpečenie výroby budú potrební najmenej traja kováčski pracovníci, traja až štyria zvárači, maliar a dvaja inžinierski a technickí pracovníci.

  • Kováčstvo: kde začať?
  • ako otvoriť kováčstvo

Odporúčaná