Obchodné riadenie

Ako nájsť financovanie komerčného projektu

Ako nájsť financovanie komerčného projektu

Video: Odhalenie pravého Donalda Trumpa: ničivé obvinenie z jeho podnikania a života (2016) 2024, Júl

Video: Odhalenie pravého Donalda Trumpa: ničivé obvinenie z jeho podnikania a života (2016) 2024, Júl
Anonim

Financovanie je často hlavnou prekážkou v procese realizácie komerčného projektu. Nájdenie počiatočných investícií je často mimoriadne ťažké alebo dokonca nemožné … Existujú však úplne prijateľné spôsoby, ako financovať vaše podnikanie v počiatočnej fáze.

Image

Návod na použitie

1

Prvou možnosťou financovania komerčného projektu je tzv. Kapitálové financovanie. V tomto prípade vytvoríte akciovú spoločnosť pre svoju firmu, ktorej autorizovaný kapitál bude tvorený vkladmi prostriedkov, prevodom zariadení, technológií.

2

Druhou možnosťou je získať financovanie z vládnych zdrojov. Takéto financovanie môže byť buď refundovateľné (najčastejšie je to financovanie z investičných programov vo forme pôžičky), a bezplatné (tj ako súčasť súťaže o dotáciu nákladov na vytvorenie vlastného podniku). Takéto programy dnes existujú takmer vo všetkých regiónoch Ruskej federácie. Okrem toho to zahŕňa financovanie obchodných projektov z fondov. V takom prípade sa konkurenčný výber uskutoční vyhodnotením vášho obchodného plánu.

3

Existuje ďalšia možnosť - je to dlhové financovanie, to znamená, že pre vaše podnikanie začnete čerpať pôžičku od banky alebo dlhové záväzky právnických a fyzických osôb. V takom prípade sa proces získavania finančných prostriedkov môže obmedziť na poskytnutie podrobného obchodného projektu, na základe ktorého sa poskytne pôžička (podľa možnosti za zvýhodnených podmienok).

4

Jednou z možností financovania je leasing. Súvisí to s prevodom na používanie zariadení, vozidiel a iných druhov majetku. Proces uzatvárania lízingovej zmluvy nie je komplikovaný. Musíte platiť iba mesačné platby. Takýto zdroj financovania je však vhodný iba pre tých, ktorí plánujú založiť podnik, ktorý bude založený na tomto konkrétnom druhu majetku.

5

A nakoniec, dosť riskantným spôsobom financovania komerčného projektu môže byť financovanie prostredníctvom záloh pre budúcich používateľov. V tomto prípade je hlavným opisom algoritmu a jasných termínov na dodanie tovaru alebo poskytnutie služieb používateľom. V tomto prípade sú tieto body stanovené v zmluve, preto súlad s týmito podmienkami je zárukou úspešného začiatku podnikania.

Odporúčaná