ostatné

Ako nájsť obchodníka

Ako nájsť obchodníka

Video: Ako si nájsť obchodníkov - MAKAM Daily #361 2024, Jún

Video: Ako si nájsť obchodníkov - MAKAM Daily #361 2024, Jún
Anonim

Obchodník je zamestnancom sprostredkovateľskej firmy, ktorý je priamo zapojený do obchodovania na burze a je zapojený do predaja a nákupu cenných papierov. Synonymum obchodníka je sprostredkovateľ. Úlohou obchodníka je v skutočnosti predávať alebo kupovať tieto alebo iné cenné papiere s maximálnym ziskom, čím zvyšuje svoj zisk a zisk svojho klienta.

Image

Budete potrebovať

  • - odborný diplom;

  • - osvedčenie Štátnej komisie pre cenné papiere a burzu;

  • - počítač s internetom alebo špecializovaný adresár.

Návod na použitie

1

Ak chcete hrať na akciovom trhu dôstojne, musíte byť schopní porozumieť zložitosti jeho práce, cenovým ponukám, pričom si musíte uchovávať obrovské množstvo informácií v pamäti. Obchodník s cennými papiermi musí mať samozrejme nervy z ocele, pretože musí zodpovedať a spravovať značné sumy peňazí. Obchodník však okrem schopnosti ovládať sa, uvážlivosti a rýchlej reakcie potrebuje aj špeciálne znalosti.

2

Obchodníci sa spravidla stávajú absolventmi ekonomických a finančných univerzít. V diplome budúceho obchodníka je veľmi žiaduca špecializácia „trh s cennými papiermi“, „investičný obchod“, „bankovníctvo“ a „devízový obchod“. Ale okrem teoretickej základne by bolo pekné skontrolovať potenciálneho obchodníka, či má praktické skúsenosti, ako aj držbu osvedčenia Štátnej komisie pre cenné papiere a burzu.

3

Budúci obchodník s akciami musí mať kvalifikáciu, aby ho získal. Obchodníkovi vydáva vzdelávacia inštitúcia, s ktorou Štátna komisia pre cenné papiere a burzu podpísala dohodu po absolvovaní kvalifikačnej skúšky na finančné monitorovanie. Po niekoľkých rokoch je potrebné osvedčenia o kvalifikácii obnoviť absolvovaním pravidelných skúšok a potvrdením ich profesionality.

4

Nemenej dôležité sú psychologické vlastnosti vášho obchodníka. Musí byť odolný voči stresu, spoločenský, musí mať vysokú mieru reakcie, musí byť dobrým psychológom, musí mať analytické myslenie a matematické myslenie. Nájsť dobrého obchodníka nie je také ľahké. Najjednoduchšie je kontaktovať maklérsku kanceláriu alebo agentúru, kde sa zamestnanci spoločnosti na určité percento a províziu podieľajú na nákupe a predaji rôznych cenných papierov za vaše peniaze.

5

Internet poskytuje skvelé príležitosti na nájdenie profesionálnych obchodníkov: v súčasnosti existuje na internete mnoho špecializovaných fór a blogov, ktoré možno použiť na kontaktovanie obchodníkov a začatie spolupráce s nimi.

Odporúčaná