obchodné

Aké dokumenty sú potrebné na otvorenie kaviarne

Aké dokumenty sú potrebné na otvorenie kaviarne

Video: Ako podpísať dokument elektronicky s občianskym preukazom (eID, KEP/ZEP)? 2024, Júl

Video: Ako podpísať dokument elektronicky s občianskym preukazom (eID, KEP/ZEP)? 2024, Júl
Anonim

Sny o vlastnej realizácii vlastnej kaviarne alebo reštaurácie si okrem počiatočného kapitálu a koncepcie vyžadujú odbornú prípravu dokumentov. Ak chcete otvoriť kaviareň, musíte zhromaždiť určitý zoznam.

Image

Nájdite miestnosť, v ktorej sa bude nachádzať váš podnik. Pred začatím stavebných prác a otvorením vlastnej kaviarne získajte povolenie na umiestnenie objektu. Tento dokument vydáva spoločnosť Rospotrebnadzor a je úradným súhlasom tohto orgánu s umiestnením kaviarne alebo reštaurácie do existujúcich priestorov.

Je potrebné získať povolenie od požiarnych bezpečnostných orgánov, ak plánujete otvoriť kaviareň v novostavbe budovy, toto povolenie sa vydá pri uvedení budovy do prevádzky.

Okrem toho sa vyžaduje niekoľko dokumentov o dodržiavaní hygienických noriem zo strany inštitúcie. Povolenie vydáva do 10 dní hlavný lekár sanitárnej a epidemiologickej stanice. Ak chcete získať povolenie, musíte poskytnúť:

- osvedčenie o štátnej registrácii;

- prenájom priestorov;

- záver o hotových výrobkoch a surovinách;

- výsledky lekárskeho vyšetrenia personálu.

Musíte získať nasledujúce licencie:

- maloobchodná licencia (vydaná na obdobie 1 roka);

- pri predaji alkoholu v kaviarni potrebujete licenciu na predaj alkoholu a tabakových výrobkov.

Na otvorenie kaviarne musíte získať patent na obchodné činnosti. Miestne vlády vydávajú patent.

Reštaurátor musí určiť právnu formu svojej inštitúcie: individuálny podnikateľ (IP), uzavretá akciová spoločnosť (CJSC), spoločnosť s ručením obmedzeným (LLC), otvorená akciová spoločnosť (OJSC). Okrem toho musíte rozhodnúť o daňovom systéme - vyberte si medzi všeobecným a zjednodušeným systémom.

Okrem dokumentácie sa musíte rozhodnúť aj o koncepcii vašej reštaurácie alebo kaviarne a potom si najať projektanta, ktorý ju implementuje. Najímať kvalifikovaných pracovníkov, počnúc administratívou.

Súvisiaci článok

Ako otvoriť franšízové ​​podnikanie

ako otvoriť dokumenty v kaviarni

Odporúčaná