ostatné

Ako uspieť v kozmetickom priemysle

Ako uspieť v kozmetickom priemysle

Video: 5 TIPOV ako ušetriť na kozmetike | TinaNaté 2024, Júl

Video: 5 TIPOV ako ušetriť na kozmetike | TinaNaté 2024, Júl
Anonim

Kozmetický priemysel rýchlo rastie. Konkurencia v tejto oblasti je bez preháňania obrovská. Na úspech v kozmetickom priemysle potrebujete nielen profesionalitu, ale aj integrovaný prístup k prilákaniu a udržaniu zákazníkov.

Image

Budete potrebovať

  • - hĺbkovú štúdiu zvoleného smeru;

  • - sledovanie nových výrobkov;

  • - vernostný systém pre zákazníkov.

Návod na použitie

1

Stavte na jednu prioritu a urobte to najhlbšie. Ak sa špecializujete na kaderníctvo, ponúknite svojim zákazníkom maximum služieb, ktoré v tejto oblasti existujú. Pravdepodobne sa nebude požadovať rezba alebo fytolaminácia vlasov. Musíte však byť schopní to urobiť vo výške alebo mať špecialistov, ktorí budú vykonávať takúto prácu.

2

Majte prehľad o všetkých nových produktoch. Kozmetický priemysel sa vyvíja veľmi dynamicky. Zúčastnite sa na výstavách, seminároch a seminároch, komunikujte na tematických fórach na internete. Pokúste sa byť medzi najbližšími konkurentmi, ktorí ponúkajú nové drogy alebo postupy.

3

Pri svojej práci nepoužívajte príliš veľa replikácií alebo naopak málo známu kozmetiku. Vyberte osvedčené profesionálne výrobky, ktoré sa osvedčili na trhu. Dôkladne poznať ich zloženie a vlastnosti, pretože mnohí nároční zákazníci sú v takýchto jemnostiach dobre oboznámení a môžu vám klásť otázky.

4

Vytvorte si vernostný systém svojich zákazníkov. Získajte elektronickú kartotéku, do ktorej sa zadajú základné údaje o stálych hosťoch vášho salónu. Zadajte všetky informácie o vykonaných postupoch: umožní vám to nielen sledovať dynamiku a sumu vynaloženú klientom, ale tiež výrazne urýchli prácu. Napríklad, ak žena neustále farbí vlasy rovnakou farbou, nemusíte znova vyberať odtieň a vypočítať množstvo oxidačného činidla počas každej návštevy. Vstúpte do systému personalizovaných zľavových kariet. Vždy kontaktujte všetkých hostí podľa mena, k narodeninám, posielajte novoročné karty.

5

Snažte sa byť k zákazníkom úprimní a neukladajte im zbytočné služby. V niektorých prípadoch je dokonca nevyhnutné od tohto alebo tohto postupu odradiť, aj keď by ste mohli zarobiť dobré peniaze. Napríklad mladé dievča, ktoré sa podľa módnych trendov rozhodlo preberať priebeh chemického peelingu, ktorý sa zobrazuje iba vo vyššom veku. Určite ju presvedčte, že na takýto postup ešte nie je čas. Získate tak povesť kvalifikovaného a kompetentného špecialistu.

Venujte pozornosť

Zamietnite systémy distribúcie v sieti pre všetky kozmetické výrobky (kozmetické výrobky alebo doplnky výživy). Dnes existuje veľmi negatívny prístup k sieťovému marketingu, takže môžete ľahko prísť aj o stálych zákazníkov.

Užitočné rady

Pamätajte, že akékoľvek procedúry týkajúce sa krásy by mali byť sprevádzané dobrou náladou klienta. Uistite sa, že atmosféra vo vašom salóne je príjemná a pozitívna.

Odporúčaná