obchodné

Ako zaregistrovať malú firmu

Ako zaregistrovať malú firmu

Video: Jak na easyhits4 - JAK NA REKLAMU ZDARMA 2024, Jún

Video: Jak na easyhits4 - JAK NA REKLAMU ZDARMA 2024, Jún
Anonim

Ruské zákony nevyžadujú osobitnú registráciu pre malé podniky. Stačí prejsť štandardnou štátnou registráciou a splniť hlavné kritérium, podľa ktorého firmy a podnikatelia patria k malým podnikom - do 100 zamestnancov. Napríklad v Moskve existuje register malých podnikateľských subjektov, pre ktoré musí žiadateľ prejsť celým radom formalít.

Image

Návod na použitie

1

Pripravte dokumenty potrebné na to, aby ste zamestnancom predstavili jedno okno podporného oddelenia pre malé a stredné podniky. V prípade spoločností ide o aktuálny výpis z Jednotného štátneho registra právnych subjektov, splnomocnenie zástupcu (overené podpisom hlavy a pečate, nevyžaduje sa, ak dokumenty predkladá samotný generálny riaditeľ), štatistické kódy, výkaz ziskov a strát za posledný rok a informácie o priemernom počte zamestnancov s daňovou známkou. LLCs poskytujú zoznam účastníkov v podniku s uvedením každej akcie na základnom imaní a akciové spoločnosti zoznam akcionárov certifikovaných registrátorom.

2

Pripravte dokumenty, ktoré požaduje podnikateľ, ak ich máte. Ide o aktuálny výpis z Jednotného štátneho registra podnikov, informácie o priemernom počte zamestnancov za posledné vykazované obdobie a vyhlásenie za predchádzajúci rok s daňovou známkou.

3

Nerobte si starosti, ak od registrácie vašej spoločnosti alebo individuálneho podnikateľa uplynulo málo času a nikdy by ste nemali uvádzať priemerný počet zamestnancov a finančné výsledky. Vo vašej situácii tieto dokumenty nie sú potrebné.

4

So všetkými dokumentmi a obálkou A4 počas pracovnej doby navštívte najbližšiu jednosmernú službu oddelenia podpory MSP. Zvyčajne sa nachádza v rovnakej miestnosti ako centrum rozvoja podnikania vo vašej administratívnej štvrti.

5

Získajte prihlášku s prihláškami a vyplňte ju. Dodatok č. 1, ktorý je určený pre informácie o pobočkách a zastúpeniach, nemusí byť vyplnený, ak nemáte jeden alebo druhý. Právnické osoby, pre ktoré ešte neuplynula lehota na podávanie správ za daný rok, nemusia vyplňovať prílohu č. 3 k žiadosti.

6

V čase určenom pracovníkmi obslužnými na jednom mieste to znova navštívte a získajte osvedčenie o zápise do registra malých a stredných podnikov.

7

Zistite, či existujú podobné registre vo vašom regióne, ak ste a nie ste registrovaní v Moskve. Ak áno, môžete získať všetky informácie o tom, ako sa dostať do tohto registra, na webovej stránke regionálneho centra pre rozvoj podnikania alebo pri osobnej návšteve tejto stránky.

Venujte pozornosť

Zahrnutie malých a stredných podnikov do moskovského registra neprináša žiadne výhody ani preferencie. Za vklad do neho však nemusíte platiť peniaze. Ich štatút malého alebo stredného podniku sa však bude musieť každoročne potvrdzovať.

Odporúčaná