management

Ako zaplatiť za licenciu v roku 2017

Ako zaplatiť za licenciu v roku 2017

Video: Zákon o dani z príjmov - Sahesa s.r.o. 2024, Júl

Video: Zákon o dani z príjmov - Sahesa s.r.o. 2024, Júl
Anonim

Licenčné poplatky nie sú len platby za posúdenie žiadosti o povolenie na vykonávanie akejkoľvek činnosti, ale aj poplatky za obnovenie alebo obnovenie licencie. Ako však zaplatiť licenciu a v akom časovom rámci je to potrebné?

Image

Budete potrebovať

číslo bežného účtu alebo elektronickej peňaženky licenčného orgánu, prostriedky na zaplatenie licencie

Návod na použitie

1

Za preskúmanie žiadosti zaplatte licenčný poplatok. Ak to chcete urobiť, musíte sa obrátiť na licenčný úrad a zistiť jeho bankový účet alebo číslo elektronickej peňaženky. Prevod finančných prostriedkov vo výške jednej minimálnej mzdy prostredníctvom pošty, prostredníctvom najbližšej banky alebo prostredníctvom elektronického platobného systému. Tento poplatok musí byť zaplatený 5 až 7 dní pred samotnou žiadosťou.

2

Zaplaťte licenčný poplatok za samotné vydanie licencie. Platba sa vykonáva všetkými vyššie uvedenými spôsobmi. Výška licenčného poplatku sa rovná trom minimálnym mzdám. Tento poplatok sa prevádza do rozpočtu niekoľko dní pred vydaním licencie. Poplatok musíte zaplatiť potom, ako vám licenčný orgán potvrdí vydanie licencie. Ak ste do troch mesiacov nezaplatili poplatok za vydanie licencie, organizácia má právo zrušiť povolenie na podnikanie.

3

Ak máte viac ako 25 predajní, skontrolujte licenčný úrad. Za overenie musíte zaplatiť do deviatich dní odo dňa jeho dokončenia. Výška tohto licenčného poplatku je 20 minimálnych miezd.

4

Ak obnovíte licenciu alebo predĺžite jej platnosť, vyplatte licenciu vo výške troch minimálnych miezd ihneď po predložení príslušnej žiadosti licenčnému orgánu.

5

Vyplňte potvrdenie. Licenčné poplatky sa môžu platiť za príjmy vydané licenčným úradom. Z tohto dôvodu je potrebné vyplniť polia pre príjem bežného účtu, BIC, DIČ prijímajúcej organizácie, jej celé meno a adresu. Na účte uveďte účel platby: „licenčný poplatok“, „poplatok za kontrolu zamestnancov licenčného orgánu“, „poplatok za posúdenie žiadosti o licenciu“, „poplatok za obnovenie licencie“, „poplatok za obnovenie licencie“. Vyplňte svoje osobné údaje.

Venujte pozornosť

Platba licenčných poplatkov sa považuje za povinné príspevky do rozpočtu a potvrdzuje súhlas podnikateľa s prácou v súlade s platnými zákonmi.

Čo je to licencia, kedy a prečo je potrebná a ako ju získať?

Odporúčaná