obchodné

Ako zostaviť správu o alkohole

Ako zostaviť správu o alkohole

Video: Kombucha v bruchu nenarastie, čokoládovo-jahodový celozrnný rez a ďalšie otázky 2024, Júl

Video: Kombucha v bruchu nenarastie, čokoládovo-jahodový celozrnný rez a ďalšie otázky 2024, Júl
Anonim

Všetky organizácie, aspoň nejakým spôsobom spojené s alkoholom, či už ide o výrobu alkoholických nápojov alebo o kozmetiku s obsahom alkoholu, majitelia kaviarní, pohárov na víno alebo veľké supermarkety - všetky musia zaznamenávať a deklarovať alkohol, inými slovami, predkladať správy a vyhlásenia Federálnej službe pre kontrolu alkoholu (FSARR).

Image

Zistíme, komu koho odovzdať.

Dodatok 1. Vyhlásenie o objeme výroby a obrate etylalkoholu. Dopĺňajú ho organizácie zaoberajúce sa výrobou alkoholu, ako aj obrat. V akomkoľvek množstve.

Dodatok 2. Vyhlásenie o rozsahu použitia etylalkoholu. Je plná organizácií, ktoré používajú alkohol pri výrobe niečoho - napríklad kozmetiky alebo liekov.

Dodatok 3. Vyhlásenie o objeme výroby a obrate alkoholických výrobkov a výrobkov obsahujúcich alkohol. Meno hovorí samo za seba. Toto vyhlásenie vyplňujú podniky - výrobcovia alkoholických nápojov akéhokoľvek obsahu alkoholu.

Dodatok 4. Doplňte podniky - výrobcovia alkoholických nápojov s akýmkoľvek alkoholometrickým titrom, nákup alkoholu, jeho použitie ako suroviny, pomocného materiálu.

Ak vôbec nie ste výrobcom alkoholu a alkoholických nápojov, musíte odovzdať dodatky 5, 6, 7 k objednávke RAR č. 231 z 23. 8. 2012. Ide o nákup (koľko a od koho kúpili), predaj (komu predali ktorý alkohol) a obrat (predávané a kúpené výrobcami). Začneme prílohou č. 7 - objem predaja, potom úpravou č. 8 - objem nákupov. Vytlačíme obidve správy a prenesieme z nich údaje do prílohy č. 5 objemu obratu.

Dopravné spoločnosti vyplnia a odošlú formulár 9.

Dodatok 10. Vyhlásenie o využití kapacít na výrobu etylalkoholu. Dopĺňajú ho organizácie zaoberajúce sa výrobou alkoholu, pivních nápojov, alkoholu, medoviny z etylalkoholu.

Dodatok 11. K objemu maloobchodného predaja alkoholu (okrem piva atď.) Vyplnia maloobchodníci. Pre pivo vyplňte dodatok 12.

Vyhlásenie sa skladá z titulnej strany a formulára vyhlásenia.

V zásade majú všetky tieto elektronické formuláre nižšie uvedené odkazy.

Image

Najprv musíte preniesť zvyšky - kliknite na tlačidlo „Vykonať“. Počiatočné zostatky z predchádzajúceho obdobia sa prenášajú. Ak ste dostali údaje od dodávateľov alebo kupujúcich v elektronickom formáte * xls-fine, ale ak sa niečo pokazilo a údaje nemôžete nahrať do colného vyhlásenia, kliknite na položku „upraviť údaje“. Takéto znamenie sa objaví.

Image

Kliknite na tlačidlo „pridať“ a vyplňte tabuľku.

Image

Najprv je potrebné vyriešiť také problémy, ako sú:

1. Získanie EDS.

2. Inštalácia programov VLSI alebo Declarant-Alco atď.

3. Posielame žiadosti o informácie od kupujúcich a predávajúcich, aby sa všetky informácie do vyhlásenia neuvádzali manuálne. Pre jednu organizáciu - jednu EDS.

Odporúčaná