ostatné

Ako vykonávať prieskum marketingu stolného marketingu sami

Ako vykonávať prieskum marketingu stolného marketingu sami

Video: The Secrets Donald Trump Doesn't Want You to Know About: Business, Finance, Marketing 2024, Júl

Video: The Secrets Donald Trump Doesn't Want You to Know About: Business, Finance, Marketing 2024, Júl
Anonim

Marketingový výskum má dva typy: terén a pracovný stôl. Polia - prieskumy verejnej mienky, dotazníky atď. Zbierka kabinetu, štúdium informácií zo sekundárnych zdrojov. Marketingový výskum je spokojný s komplexným postupom, ktorý má svoje vlastné charakteristiky a ťažkosti.

Po vykonaní prieskumu stolného marketingu môžete získať informácie o situácii na trhu (stúpanie alebo klesanie); o konaniach, výhodách a nevýhodách konkurentov; o „portréte“ potenciálneho spotrebiteľa, jeho túžbách a možnostiach. Na získanie týchto informácií je samozrejme lepšie kontaktovať špecializované spoločnosti alebo marketingové agentúry, ale ak nie sú potrebné úplné a objemné informácie, takúto prácu môžete vykonať sami. K tomu je potrebné vziať čas a ponoriť sa do niektorých nuansy.

Image

Budete potrebovať

  • Ak chcete začať s výskumom, musíte vypracovať tzv. Stručný text. tj zoznam otázok, ktoré je potrebné zodpovedať počas štúdie. v tomto zozname by sa mali zohľadniť tieto položky:

  • 1. cieľ výskumu

  • 2. koho vyšetrujeme

  • 3. výskumný región

  • 4. čo chceme dosiahnuť.

  • Ďalej zásobujte včas, internet a trpezlivosť.

Návod na použitie

1

Píšeme stručne.

Účel štúdie. Môže to byť iné - stanovenie objemu dopytu po rozpúšťadlách pre produkt alebo službu, štúdium konkurentov, zisťovanie, čo sa deje s trhom (analýza trhu) atď.

Bez vymedzenia cieľa je uskutočnenie štúdie dosť ťažké. Svoje sily môžete nasmerovať nie do tých oblastí, ktoré sú skutočne potrebné.

Predmetom výskumu je to, čo alebo koho budeme študovať, analyzovať. Sú to kupujúci mydla, trh s bankovými produktmi, konkurenti účtovnej spoločnosti atď.

Aké územie by sa malo v práci skúmať? Mesto, región, región alebo celá krajina.

Po vykonaní marketingového prieskumu by sa mal urobiť záver o tom, prečo sa to všetko stalo a čo sa stalo. Na konci štúdie by mal špecialista dostať informácie o ďalších krokoch spoločnosti týkajúcich sa predmetu štúdie. tj musia sa urobiť závery o úrovni hospodárskej súťaže, o silných a slabých stránkach iniciátora štúdie, o možnej marketingovej stratégii, o spôsoboch ovplyvnenia zákazníkov atď.

Image

2

Príprava a vykonávanie stolového výskumu zahŕňa:

1. Zber a analýza štátnej štatistiky (2011 - 1. štvrťrok 2013):

• Federálna colná služba Ruskej federácie (FCS)

• Rosstat (Federálna štátna štatistická služba Ruskej federácie)

2. Monitorovanie médií: federálne, regionálne a špecializované tlačové médiá;

3. špecializované databázy;

4. priemyselná štatistika;

5. Zber a analýza údajov z cenníkov;

6. Údaje od ratingových agentúr;

7. Vyhľadávanie práce v otvorených zdrojoch informácií vrátane odborných publikácií, webových stránok účastníkov trhu, elektronických médií a iných zdrojov;

8. Vyhľadávanie práce na požiadavkách v infraštruktúrnych organizáciách skúmaného trhu (marketingové agentúry, obslužné trhy, odborné spoločnosti, jednotliví odborníci, analytické spoločnosti atď.).

Image

3

Po vyplnení krátkeho textu prejdeme k samotnej štúdii.

Ak je predmetom výskumu trh, otvárame stránky o predmete výskumu, študujeme rôzne noviny, časopisy, v ktorých sú informácie o tom, čo analyzujeme. v týchto zdrojoch hľadáme informácie o tom, kde sa trh pohybuje, aké legislatívne akty a vyhlášky týkajúce sa výskumnej témy boli prijaté alebo sa zvažujú. určujeme, čo sa môže stať po prijatí legislatívneho aktu. Hneď ako bude niečo prijaté alebo predložené na zváženie, odborník nevyhnutne vystúpi v médiách. bude potrebné zhromaždiť všetky vyhlásenia a urobiť záver na základe ich logiky a praxe, ktorá z nich je správna.

Ak preskúmame kupujúceho produktu alebo služby, určíme pohlavie, vek, sociálne postavenie, úroveň príjmu spotrebiteľa. Potom kvantitatívne vypočítame podiel na trhu. Zvyčajne sa určuje počet potenciálnych kupujúcich a množstvo peňazí, ktoré môžu títo kupujúci spoločnosti poskytnúť. Táto etapa výskumu je jednoznačne spojená s geografiou štúdie. Trh môže byť niekoľkých druhov: celý trh (napríklad Ruská federácia, ženy), potenciálny trh (Ruská federácia alebo ženy vo veku 18 až 35 rokov), prístupný (región alebo ženy zaujímajúce sa o šport), cieľ (mesto alebo ženy zapojené do športu), hlavný (okres mesta alebo ženy žijúce v správnej oblasti).

Image

4

Všetky prijaté informácie prevádzame do výskumnej správy. Prehľad zvyčajne obsahuje nasledujúce oddiely:

Zhrnutie projektu (cieľ, geografia, predmet štúdia; požadovaný výsledok)

Oddiel 1. Opis projektu.

Popis toho, čo skúmame. Štúdium predmetu portrét

Oddiel 2. Analýza trhu predmetu výskumu.

2.1. Súčasný stav trhu, hlavné trendy.

2.2. Hlavné faktory rozvoja trhu (faktory rastu a inhibície trhu);

2.3. Analýza dopytu.

Závery.

Obsah správy by mal zodpovedať stručnému výskumu a odrážať všetky informácie získané počas práce.

Image

Venujte pozornosť

Pri samostatnom výskume v laboratóriách sa môže vyskytnúť situácia, keď neviete, kde hľadať potrebné informácie, ako pracovať so zdrojovými údajmi.

Užitočné rady

Pri prieskume trhu musíte jasne pochopiť, čo a prečo skúmame. Prijímanie a dôkladná analýza získaných informácií Ak existuje príležitosť, je lepšie zveriť túto prácu odborníkom. V skutočnosti pri nesprávnom určení portrétov kupujúcich alebo trendov na trhu môžete za túto službu prísť o omnoho viac, ako je poplatok. Ak sa stále rozhodnete štúdiu vykonať sami, buďte opatrní a venujte čas.

Odporúčaná