ostatné

Ako vydať SRO

Ako vydať SRO
Anonim

Stavebné spoločnosti dnes nemajú právo vykonávať svoje činnosti bez vstupu do samoregulačnej organizácie (SRO). Táto organizácia udeľuje povolenie na určitý druh činnosti spoločnosti, reguluje interakciu medzi jej účastníkmi a spravuje všeobecný fond. Pokiaľ ide o registráciu členstva v SRO, právne predpisy stanovujú množstvo krokov. Ako sa pripojiť k SRO?

Image

Budete potrebovať

  • - balík dokumentov ustanovený právnymi a regulačnými aktmi konkrétnej organizácie;

  • - prostriedky na zaplatenie členských poplatkov.

Návod na použitie

1

Vyberte si SRO vo vašom meste, do ktorého sa chcete pripojiť, a zistite, aké druhy činností táto organizácia reguluje, či regulácia spadá do rozsahu záujmov vašej spoločnosti.

2

Rozhodnite o zozname prác, ktoré bude vaša spoločnosť vykonávať. Za týmto účelom vykonajte audit spoločnosti, aby ste zdokumentovali činnosti spoločnosti.

3

Najmite profesionála, ktorý má rozsiahle skúsenosti s registráciou na SRO a každý deň sa stretáva s touto oblasťou. Pomôže rýchlo a bezbolestne zhromaždiť všetku potrebnú dokumentáciu. Potom podajte písomnú žiadosť o prijatie na SRO.

4

Zhromaždiť potrebné dokumenty, ktoré sú stanovené v právnych predpisoch a charte organizácie SRO.

5

Očakávať overenie balíka dokumentov zakladajúcou radou SRO. Načasovanie overovania pre rôzne samoregulačné organizácie sa môže líšiť.

6

Po oznámení pozitívnych výsledkov a rozhodnutí prijať vašu stavebnú spoločnosť do SRO si vytvorte členský poplatok.

Venujte pozornosť

Po prijatí dokumentu v SRO, ktorý potvrdzuje, že vaša spoločnosť žiada o členstvo v SRO, bude odmietnutie vstupu dosť problematické. To platí najmä pre tie spoločnosti, ktoré po prijatí tohto dokumentu už začali s objektom pracovať, pretože vám to dáva možnosť oficiálne pracovať pred vstupom do organizácie. V niektorých prípadoch stačí formalizovať licenčné činnosti a pripojenie k SRO je voliteľné.

Užitočné rady

Charta každej samoregulačnej organizácie poskytuje vstupný poplatok, ktorého výška sa môže líšiť. Do jedného dňa po prijatí žiadosti SRO vydá špeciálne osvedčenia a pridelí registračné číslo spoločnosti členovi samoregulačnej organizácie.

draw up sro

Odporúčaná