obchodné

Ako otvoriť knižný salón

Ako otvoriť knižný salón

Video: Sofia Cooking Breakfast of Black Noodles for Dad 2024, Júl

Video: Sofia Cooking Breakfast of Black Noodles for Dad 2024, Júl
Anonim

Napriek tomu, že internet dnes pre väčšinu ľudí nahrádza čítanie novín a časopisov, papierové knihy nestratia svoju popularitu. Kníhkupectvo je ziskové podnikanie. Knihy navyše nie sú tovarom podliehajúcim skaze a nevyžadujú špeciálne podmienky na uchovávanie.

Image

Návod na použitie

1

Na základe vašich finančných možností sa rozhodnite: prenajmete si maloobchodný priestor alebo kúpite? A tiež - koľko obchodných priestorov si môžete dovoliť? Prenájom bude nepochybne lacnejší ako nákup, najmä pokiaľ ide o elitnú oblasť alebo centrum mesta. Optimálna plocha budúceho knižného salónu bude 80 - 120 m². Sanitárna a epidemiologická služba je povinná skontrolovať dodržiavanie požadovaných noriem vo vašich priestoroch, ako aj hasičský zbor.

2

Postarajte sa o nákup políc kníh, ktoré sú pre kupujúceho pohodlné. Pre kupujúcich, ktorí sa chcú oboznámiť s obsahom knihy, ktorá ho zaujíma, budú police s knihami umiestnenými vo výške viac ako 2, 5 metra neprístupné. Aj keď je v obchode k dispozícii špeciálny rebrík, človek ho nebude požadovať, aby ho priniesol zakaždým, keď ho priťahuje krásna obálka knihy. Preto kupujte regály, ktorých výška nepresiahne 2 m 30 cm.

3

Podpíšte zmluvy s vydavateľmi a kancelárskymi dodávateľmi. Okrem kníh, perá, ceruzky, poznámkové bloky a poznámkové bloky sa dobre predávajú aj v kníhkupectve. Pred podpísaním dokumentov, ktoré vás zaujímajú, sa vopred dohodnite na spôsobe platby. Vydavateľstvá zvyčajne ponúkajú dve možnosti: zaplatenie kníh za dodanie do vášho obchodu alebo odloženie platby až do predaja celého obehu.

4

Nábor a školenie servisného personálu pre váš obchod. Predajcovia v kníhkupectve by sami mali mať vášeň pre čítanie, až potom budú môcť kupujúcim v plnej miere radiť v otázkach, ktoré ich zaujímajú. Je vhodné, aby fanúšik fantasy pracoval na oddelení fantázie a fanúšik Čechova a Tolstého na oddelení klasickej literatúry. Ak osoba miluje svoju prácu, bude môcť upútať pozornosť kupujúceho.

Odporúčaná