ostatné

Ako odhadnúť náklady na projekt

Ako odhadnúť náklady na projekt

Video: Nejdrsnější stroje 1 Obří tunely 2024, Júl

Video: Nejdrsnější stroje 1 Obří tunely 2024, Júl
Anonim

Pri objednávaní a dokončení akéhokoľvek projektu vyvstáva otázka jeho vyhodnotenia. Vo väčšine prípadov je správne posúdenie nákladov projektu možné iba po jeho dokončení. Na tomto postupe sa musia zúčastniť tak zákazník projektu, ako aj jeho realizátor. Štrukturálna zložitosť, vyrobiteľnosť vykonanej práce, súlad so stanovenými časovými harmonogramami projektovania a oveľa viac podliehajú posudzovaniu.

Image

Návod na použitie

1

Pred poverením dodávateľa projektu alebo vykonaním samotného projektu vypracujte zmluvnú dohodu. V tomto dokumente by sa mali zohľadniť všetky situácie, ktoré môžu vzniknúť počas vykonávania projektu, vrátane kritérií na vyhodnotenie vykonanej práce.

2

V predstihu s dodávateľom a / alebo zákazníkom prediskutujte náklady na určité druhy práce. Je určený priemernými súčasnými cenami projektových aktivít v tomto priemysle a konkrétnom regióne. Ak je to potrebné, pozrite si existujúce kolekcie cenových ponúk pre projektové práce.

3

Pokiaľ ide o realizáciu komplexného projektu, cena sa musí určite stanoviť dohodou strán, pričom sa musia zohľadniť skutočné náklady na pracovnú silu. Je vhodné vychádzať zo základných nákladov, ktoré sa týkajú bežných konštrukčných podmienok, a potom ich upraviť na ďalšiu prácu. V niektorých prípadoch môže korekcia zahŕňať klesajúce alebo stúpajúce faktory.

4

Zahrnúť do nákladov na prácu na projekte plat tímu, ktorý uzavrel zmluvu, a uviesť to aj v zmluve. Nezabudnite poskytnúť dodatočnú odmenu v prípade včasnej realizácie projektu a pokuty v prípade porušenia lehôt a záväzkov.

5

Pri hodnotení projektu zohľadnite aj možné zmeny, ktoré bude potrebné v projekte vykonať v súvislosti so vznikom nových regulačných dokumentov, zastaraných technológií atď. Ak je to potrebné, zahrňte tieto body do samostatnej objednávky zákazníka, ktorá bude navyše zaplatená.

6

V prípade, že projekt zahŕňa vývoj, inštaláciu a uvedenie komplexných high-tech štruktúr do prevádzky, ich ceny sú stanovené výrobcom a sú zahrnuté do celkových nákladov projektu. Výskumné práce týkajúce sa predmetov, ktoré sa majú rekonštruovať, sa určujú výpočtom nákladov v súlade so skutočnými nákladmi alebo podľa príslušných priemyselných zoznamov.

Odporúčaná