obchodné

Ako určiť inventár

Ako určiť inventár

Video: So You Wanna Make Games?? | Episode 3: Character Art 2024, Júl

Video: So You Wanna Make Games?? | Episode 3: Character Art 2024, Júl
Anonim

Na výrobu výrobkov potrebuje podnik zdroje, aktíva na získanie ekonomických výhod. Na výpočet objemu obežného majetku je potrebné určiť zásoby a hotovosť na účtoch spoločnosti.

Image

Návod na použitie

1

Zásoby sú majetkom spoločnosti. Rozlišujú sa tieto skupiny: suroviny a východiskové materiály, doplnkové materiály, hotové polotovary, odpad, palivo, kontajnery a obaly, náhradné diely. Ako odhad tejto časti obežných aktív v účtovníctve sa používa ich skutočná cena, t. náklady na ich obstaranie, bez DPH a iných daní.

2

Skupiny sa vytvárajú v závislosti od toho, akú úlohu hrá táto alebo tá materiálna hodnota vo výrobe. Suroviny a suroviny tvoria hlavnú materiálovú časť tovaru. Doplnkové materiály sú pomocné nástroje používané na údržbu nástrojov, ako sú chladiace médiá alebo mazadlá pre technické vybavenie.

3

Prefabrikované polotovary sú zakúpeným medziproduktom, ktorý sa potom spracuje na hotové výrobky. Spolu s východiskovými materiálmi tvorí táto skupina zásob materiálnu základňu produktu. Odpad - to sú zvyšky surovín vytvorených vo výrobnom procese.

4

Palivo, kontajnery, obaly a náhradné diely na opravu opotrebovaného zariadenia sú v skutočnosti zahrnuté do skupiny ďalších materiálov, ale sú izolované osobitne. Je to kvôli vlastnostiam ich aplikácie. Palivo sa ďalej delí na technologické (vybavenie), motor (dopravu) a domácnosť (kúrenie atď.). Kontajner je kombináciou predmetov a materiálov na balenie a skladovanie hotových výrobkov, ako aj pohodlnosti prepravy na miesto predaja.

5

Na určenie zásob je potrebné vypočítať skutočné náklady pre každú jednotlivú skupinu. To vám umožní kontrolovať všetky fázy výroby, sledovať dodržiavanie spotrebiteľských štandardov, včasné vyrovnanie účtov s dodávateľmi atď. Podrobná analýza okrem toho pomáha identifikovať oblasti a príčiny zbytočných prebytkov a včas ich implementovať.

6

Skutočné náklady na zásoby sú tieto finančné kategórie:

• platby dodávateľom v súlade s uzatvorenými dohodami;

• platby za informačné a poradenské služby;

• clá;

• dane za jednotku vecnej hodnoty;

• záujem o sprostredkovateľské organizácie;

• platba za dodávkové vozidlá vrátane nákladov na poistenie.

Odporúčaná