management

Ako navrhnúť školu

Ako navrhnúť školu

Video: Modrá Karkulka ► Pohádka │ práce dětí letní filmové školy 2024, Júl

Video: Modrá Karkulka ► Pohádka │ práce dětí letní filmové školy 2024, Júl
Anonim

Nepochybne rodičia, ktorí si vyberú školu pre svoje dieťa, väčšinou uprednostňujú blízke vzdelávacie inštitúcie. Ale nielen to. Mnoho ľudí si želá, aby sa kvalitný vzdelávací proces v škole kombinoval so slušným vonkajším prostredím. Školské a školské prostredie by malo byť nielen krásne a moderné, ale aj pohodlné, spoľahlivé a dobre udržiavané.

Image

Návod na použitie

1

Plánujte výstavbu školy s ohľadom na urbanistické a klimatické podmienky. Pre stredný pruh je optimálny centralizovaný typ budov s vnútornými priechodmi medzi jednotlivými miestnosťami. Najvhodnejšie na prevádzku sú uznané ako jedno a dvojposchodové školy, pretože v týchto budovách je ľahšie izolovať samostatné miestnosti a vekové skupiny, ako aj nízky počet poschodí, ktoré zabezpečujú lepšiu komunikáciu so školským zariadením. Upozorňujeme, že výstavba kompaktných budov zmiešaných podlaží s priemernou kapacitou 1 400 - 1700 miest komplexnej školy je ekonomicky výhodná.

2

Pri navrhovaní budovy školy zvážte zoskupenie miestností. Škola by mala mať triedy neúplných stredných a stredných škôl, celoškolské vzdelávacie a športové zariadenia, zhromažďovací sál pre kultúrne práce, ako aj bufet, jedáleň, lekárske stredisko a administratívnu časť. V blízkosti školy poskytujte tieto oblasti: šport, výchovno-experimentálny pre komunitné služby a ekonomický. Pamätajte, že detské ihrisko by nemalo byť umiestnené na bočnej strane okien tried. Športové plochy na hranie s loptou by preto nemali byť umiestnené bližšie ako 10 metrov od okien iných miestností školy alebo od nich oddelené ochrannými zeleňami. Navrhnite ekonomickú zónu od vstupu do jedálne. Do hospodárskej zóny by mal byť zabezpečený vstup z ulice.

3

Nezabudnite do svojho projektu zahrnúť príjazdové cesty a verandy pre hasičské vozidlá do budovy, ktoré majú pevný povrch.

4

Pri výpočte plochy školských priestorov postupujte podľa stavebných predpisov.

5

Vezmite prosím na vedomie, že terénne úpravy školského areálu by mali byť minimálne 40 - 50%. A iba v prípade, že je pozemok školy pripojený k lesným oblastiam, môže byť ekologizačná plocha lokality znížená na 10%, čo sa dosiahne odstránením zeleného pruhu okolo obvodu lokality susediacej s lesom. Šírka okraja zeleného pruhu lokality by mala byť najmenej 1, 5 ma od vozovky najmenej 6 m. Zabezpečiť odtok z územia školského pozemku.

Odporúčaná