management

Ako vytvoriť personálnu agentúru

Ako vytvoriť personálnu agentúru

Video: Atena Personal Consulting - Personálna agentúra 2024, Júl

Video: Atena Personal Consulting - Personálna agentúra 2024, Júl
Anonim

Mnohé personálne organizácie ponúkajú služby hľadania zamestnania a výberu zamestnancov. Dopyt na tomto trhu však stále prevyšuje ponuku. Pred vytvorením vlastnej personálnej agentúry však musíte dôkladne preštudovať sféru ako celok a aktivity potenciálnych konkurentov. Potom môžete pokračovať v postupných činnostiach.

Image

Návod na použitie

1

Určite smer personálnej agentúry. Ak sa chystáte zamestnávať, služby zaplatia žiadatelia. V spolupráci s veľkými spoločnosťami a pri výbere zamestnancov v súlade s odbornými požiadavkami (nábor) je platba spoplatňovaná zákazníkom. Zvážte možnosť úzkej špecializácie na dve alebo tri povolania, analýzu trhu a zistenie nedostatku personálu v konkrétnom odvetví.

2

Nájdite kancelársky priestor, ktorý môže na návštevníkov vytvoriť priaznivý dojem a vzbudiť dôveru vo vašu profesionalitu. Poslednú úlohu v tom nezohráva interiér, vkusne vybraný nábytok. Je vhodné poskytnúť niekoľko izieb na rôzne funkčné účely: recepciu, zasadaciu miestnosť, hlavný pracovný priestor atď.

3

Zamestnanci personálnej agentúry by mali byť odborníkmi s rôznymi profesionálnymi kvalitami: organizačnými, analytickými a nielen. Musia byť schopní nájsť individuálny prístup ku každému klientovi. Tímu sa musí zúčastniť najmenej jeden kvalifikovaný zamestnanec, ktorý je schopný kontrolovať a riadiť činnosť začiatočníkov. Ak sa rozhodnete zamerať na jeden alebo dva sektory, má zmysel najímať ľudí, ktorí majú skúsenosti s personálnou prácou v týchto oblastiach. Okrem toho títo zamestnanci spravidla už majú kandidáta a niekedy aj klientsku základňu, ktorá sa v každom prípade bude musieť rozvíjať.

4

V podmienkach vysokej konkurencie na trhu práce je dôležité zamyslieť sa a vypracovať plán na podporu personálnej agentúry. Pre začínajúcu spoločnosť s malým počiatočným rozpočtom je vhodná možnosť kontextovej reklamy na internete, návšteva odborných výstav a iných podobných podujatí, vytvorenie radu ďalších špecializovaných služieb, ktoré môžu organizáciám poskytnúť konkurenčnú výhodu vo svojom odvetví.

Užitočné rady

Neustále objednávky môžu poskytovať spoluprácu s maloobchodnými reťazcami a pravidelne zvyšovať počet predajných miest.

Odporúčaná