obchodné

Ako si prenajať pôdu pre obchod

Ako si prenajať pôdu pre obchod

Video: Právnik radí 9 - Prenájom nehnuteľnosti 2024, Júl

Video: Právnik radí 9 - Prenájom nehnuteľnosti 2024, Júl
Anonim

Pôdu spravuje miestna samospráva. Ak si chcete prenajať pozemok na výstavbu obchodu, musíte sa obrátiť na administratívu s vyhlásením o účasti v aukcii alebo vo fronte.

Image

Budete potrebovať

  • - vyhlásenie;

  • - pas;

  • - osvedčenie jednotlivca podnikateľa alebo právnickej osoby;

  • - prijatie platby za účasť na výberových konaniach.

Návod na použitie

1

Ak sa zúčastníte dražby, môžete získať pôdu dostatočne rýchlo, z obratu. Na dražbe je pozemok prenajímaný občanom vo výstavbe vrátane podnikateľských zariadení. Budovanie obchodu patrí do tejto kategórie.

2

Ak sa chcete uchádzať, predložte žiadosť okresnej správe, predložte cestovný pas, osvedčenie samostatného podnikateľa alebo právnickej osoby. Bude tiež potrebné zaplatiť 12 - 15% kolaterálu pôvodnej ceny pozemku vyhláseného na dražbe.

3

Zástupcovia pozemkovej komisie správy vás vopred informujú o začiatku ponuky. Uchádzač je ten, kto ponúka veľkú cenu za právo na prenájom pozemku. Ak nemôžete vyhrať aukciu, môžete sa zúčastniť nasledujúcej aukcie alebo získať späť predplatenú sumu.

4

V prípade úspešnej dražby uzavriete nájomnú zmluvu na určité časové obdobie, počas ktorého musíte obchod kompletne postaviť a uviesť do prevádzky. Ak by ste nemohli dokončiť výstavbu včas, výška nájomného za pozemok sa niekoľkokrát zvýši. Podmienky prenájmu môžu byť ľubovoľné a administratíva ich uzatvára podľa vlastného uváženia, najčastejšie nie dlhšie ako 5 rokov.

5

Nájom podlieha štátnej registrácii na Federálnom úrade štátneho registračného strediska. Musíte sa obrátiť na určené stredisko so žiadosťou, pasom, zmluvou a fotokópiou.

6

Po dokončení výstavby skladu bude pozemok prevedený na vlastníctvo za 2, 5% z katastrálnej hodnoty.

7

Ak nemáte v úmysle zúčastniť sa na dražbe, môžete získať pozemok na výstavbu obchodu v poradí všeobecnej fronty, ktorá sa môže predĺžiť na niekoľko rokov.

8

Na účely zaradenia do poradia budete musieť predložiť žiadosť administratíve, predložiť cestovný pas a osvedčenie jednotlivého podnikateľa alebo právnickej osoby. Pozemok vám bude prenajatý. Po troch rokoch ho budete môcť získať do nehnuteľnosti za zvýhodnených podmienok pre katastrálnu hodnotu.

Odporúčaná